Tegnap állapította meg a nőgyógyász a pcos-t. Viszont a ciklusom pontos 28 napos, még sosem maradt ki, és az lh teszt is mindig 13. napon már mutatja a pozitívat. Szerintetek bizakodhatok a spontán teherbeesésben?
Nem is igazán értem, hogy tökéletesen rendszeres ciklussal hogy lehet PCO-d, hiszen a betegség egyik fő jellemzője az ovuláció hiánya.
Miből állapította meg? Ha van peteérésed, akkor teherbe is eshetsz.
Vannak akiknek csak gyenge PCO-ja van. Ha van ovulációd persze, hogy spontán teherbe eshetsz, de ha kezelik a PCO-d akkor még valószínűbb.
Ne aggódj, a nagymamám sikeresen teherbe esett korai menopauzával is. Gyógyszereket adtak neki, meg gyógykaparást csináltak, és aztán összejött spontán. Azóta meg még sokat fejlődött az orvostudomány :)
Nagy esélyed van a spontán terhességre, ha rendszeres a ciklusod.
Amikor a kisfiammal terhes lettem, nem tudtam, hogy pcos vagyok (a doki megállapította, de elfelejtett szólni, kaptam fogamzásgátlót, mert akkor nem akartunk babát), voltak komplikációk a terhesség alatt.
Aztán mikor a kistesót akartuk, nem sikerült. Volt ciklusom is, de nem volt peteérésem. Végül ciklusom se volt, ekkor állapította meg a mostani dokim, kialakultak a ciszták. Másfél évig kezeltek pco-ra, diéta, mozgás és gyógyszer, de semmi. Végül 4 sikertelen inszem után feladtuk a harcot. Keményebben kezdtem diétázni és többet sportolni, hogy elfelejtsem az egészet. És az elsö hónapban terhes lettem:)
Szóval, ha betartod a diétát, sportot és szeded a gyógyszert, akár az elsö hónapban sikerülhet! (A kisfiam az második hónapban sikerült)
10 hetes vagyok, eddig nem volt semmi baj, semmi komplikáció, tartom a diétát, de a sportot a doki szerint is hanyagoljam. Marad a séta:)
Minden jót kívánok!
3. vagyok
Nekem a nőgyógyász hormonvizsgálatot csinált, de ezzel igazság szerint nem neki kell foglalkozni, majd csak akkor, ha gyermeket szeretnél. Addigis menj el egy endokrinológushoz, az kérni fogja a leletet, amin a nődoki a cisztákat írta. Aztán elküld vérvételekre és megnézi a hormonjaidat. Kell csináljon terheléses inzulin vizsgálatot, mert többségünknek inzulinrezisztencia áll a háttérben. A vizsgálatok eredményei alapján fogja felírni a gyógyszert. Igen, általában merckformint írnak fel. Ez segít az IRben és ha amugyis teljesen rendszeres a ciklusod, akkor nem hiszem, hogy évekig kell majd várnotok a babára. Lényeg a hármas kezelés és minden rendben lesz.
Igen, én is a merckformint szedem.
Már a 14. hétben vagyok a második babánkkal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!