Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek az arcomon és a...

Mit tegyek az arcomon és a hátamon lévő pattanásokkal és az ezekből származó hegekkel? (16/L)

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Sajnos elég zsíros a bőröm, ezért az arcomon és a hátamon is sok a pattanás és a mitesszer van.Kentem levendula olajjal,próbáltam a különböző arclemosókat, de sajnos úgy tűnik nem válnak be.Most egy ismerősöm tanácsára elkezdtem hagyományos szappannal mosni minden este, és néha aloevera-val kenegetni. Kozmetikushoz nem nagyon szeretnék fordulni, mert sajnos az most elég anyagias lenne. A pattanások mellett sok ebből adódó heg van. Ezeket milyen módon tudnám eltüntetni? Nem szeretnék túl drága eszközöket bevetni...

Várom válaszaitok! Segítségetek előre köszönöm!

2011. dec. 19. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Felforralsz 1 kávéspohárnyi vizet, hűlni hagyod egy kicsit, majd még melegen teszel bele 8-10 csepp teafaolajat és jól összerázod egy kis flakonban. Ezzel kenegeted az arcodat, antibakteriális hatású és gyorsítja a sebgyógyulást. Ha van otthon Bioptron lámpa az is sokat segíthet.
2011. dec. 20. 00:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Én küzdöttem évekig, de semi nem segített. Nekem az arcomon, a hátamon, a karomon és a mellkasomon is vannak.

Most végre találtunk egy jó bőrgyógyászt, aki kezelésbe vett, és azzal kezdte, hogy nagylabort, meg mandula és fog góckutatást kért, hogy megnézze okozhatja-e gyulladás vagy hormonális rendellenesség a pattanásaim (egyébként már 21 éves vagyok, szóval nem tini, de ő is mondta, hogy ha ez nem múlik el a tini korral, akkor nem is fog kezelés nélkül)

Plusz írt föl fürdetőkenőcsöt, testápolót, duacot, arclemosót meg rázókeverékes éjszakai trutyit. Az arcom már most pár napos kezelés után sokkal jobb, és ezek a cuccok nem olyan drágák, csak a doki volt drága. De viszont ha meglesznek a vizsgálati eredmények, és nem gyulladás az oka, hanem örökletes, akkor gyógyszert ír majd rá, és azt mondta, hogy az végleg megszünteti. Azt mondta, hogy ezen kívül más nem szünteti meg a genetikailag okozottat. De legalább most már vége lesz.

A hegeket meg az okozza, hogy kinyomkodod, és elfertőződik, meg szétszakad a bőröd. Minden egyes pattanás amit kinyomsz vagy elvakarsz egy heg lesz, és CSAK irtódrága lézeres kezeléssel lehet nyomtalanul eltűntetni. Krémekkel csak halványítani lehet.

Amúgy én már próbáltam élesztő pakolást, meg aloe vera növényt (anyukám neveli, és használja a leveleket, szóval ez nem is krém, hanem tiszta aloe vera kocsonya), de a pattanásaimat nem mulasztották el.

A doktornő is elmondta, hogy az ilyen külső kezelések nem tudnak elmulasztani egy belső problémát, hogy a faggyútermelés túl erős, és a faggyúmirigyek nem bírják és begyulladnak. Ezt külső kezeléssel megszüntetni nem lehet.

2011. dec. 20. 00:34
 3/5 anonim ***** válasza:
A rendszeres nemi élet megoldja a gondotokat. De ha nem kellő óvatossággal kezelitek a kérdést, akkor még több bajt okozhat. Csodálom, hogy a csodadoktorok ezt nem mondták nektek. De az igaz, hogy a szakszerűtlen nyomkodás visszamaradó hegeket okoz. Ezt viszont majd az idő, meg a ráncok fogják elhalványítani. Jut eszembe: a legjobb ellenszer a napozás, kvarcolás, szoláriumkezelés segít. Persze itt is mindet mértékkel.
2011. dec. 20. 12:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

jaj persze, a rendszeres szexuális élet... és igen még a mellek is nőnek tőle... vagy az az orális szextől nő? van minden ilyen legenda, hogy a csajokat rávegye, hogy feküdjenek le a pasikkal...

de tegyük fel, hogy igaz, hát bocs, de én akkor se azért fogok lefeküdni valakivel, hogy szép legyen az arcom, nem vagyok egy olcsó r1banc, meghagyom neked, hogy te így intézd el a bőröd ha neked így jó...

2011. dec. 20. 13:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. dec. 20. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!