Betét vagy tampon?
Azzal nincs is semmi baj, ha valaki azt használ, félre ne érts.
Csak a "szagokkal" nem értek egyet.
Igazából néhány embernél lehet tényleg érezni ha betétet használ,de inkább azoknak akiknek nagyon erős a vérzésük,vagy régen cseréltek.Én betétet használok,ha tehetem,eddig egyszer szorultam a tampon segítségére,egyszer mert hirtelen megjött,táncfellépésen,nem volt nálam betét,másnál csak tampon volt.Igaz,előnyös,hogy nem érzem hogy folyik,sőt ugye tánc közbe a betét csúszkál,de maradok a betétnél,mert kellemetlen volt,és higénikusabbnak tartom.Csak azért kérdeztem, mert elgondolkoztam rajta,megérné-e táncnál inkább a tampon,de a válaszaitokból ítélve arra jutottam,inkább elviselem a betétet...úgy érzem "kicsi vagyok én még ehhez".
Első válaszolónak:14.(:
Tampont is és betétet is használok.
Első két évben csak és kizárólag betétet használtam és visszagondolva alig görcsöltem. Persze akkor az a fájdalom is sok volt, de egy nospa simán helyre tett. Aztán, hogy középsuli csak jobb lenne, ha nem érezném bepelenkázva magam stb. kipróbáltam a tampont. Sokkal jobb volt, mint a betét. És elkezdtem tampont használni.
Eleinte csak suliba vagy ha hosszabb időre elmentem otthonról. És fokozatosan egyre jobban görcsöltem, egy nospa már nem segített, csak kettő és egy algopyryn. Végül teljesen rászoktam a tamponra, csak éjszaka használtam betétet. Ekkor már úgy görcsöltem 1. nap, hogy az hihetetlen. Volt olyan, hogy suliba az ájulás kerülgetett, állni alig bírtam és a sírás kerülgetett.
A házi orvosom elmondta, hogy a tampon sajnos nem csak a baktériumok melegágya lehet, sok nő jobban görcsöl, ha tampont használ. Írt fel cataflamot, de azt mondta, hogy vigyázzak vele, mert lórúgás. Ismét megjött, és tampont használtam, bevettem a cataflamot, ami elvileg nagyon erős gyógyszer és még 2 órán keresztül szenvedtem, mire elmúltak a görcsök. Következő hónapba 1. nap direkt betétet tettem be, megint görcsöltem, de nem annyira, mint amikor tampont használok és fél óra múlva már éreztem a cataflam hatását.
Azóta éjszaka és ha itthon vagyok betét, meg ha csak kis időre megyek valahova (leszaladok a boltba, nagynénémhez, papámhoz megyek) és ha suliba megyek vagy valahova hosszabb időre, akkor használok tampont. Múlt héten volt meg és egy kis baleset miatt csak betétet használtam végig, és bár kellemetlen érzés volt időnként, kevésbé görcsöltem. Szóval mostantól, ha a helyzet engedi 1. nap csak betétet használok majd, hogy ne görcsöljek annyira.
Ennek röviden annyi a lényege, hogy a tamponról érdemes tudni, hogy nem csak fertőzések melegágya lehet, hanem az erős görcsökért is felelhet.
16/L
Mindkettőt.
Az első pár napban a kettőt együtt, hogy még csak véletlenül se történhessen baleset. Utána, amikor gyengébb, áltváltok betétre. Abból is inkább Libresse párti vagyok, az Always túl műanyag nekem.
16/l
én csak betét, abból is always...
nekem kényelmes, nincs vele bajom
suliban sem keritek neki nagy ügyet, hogy most tampon...
:)
Betét.
Egyik oldal foglalkozott ezzel a kérdéssel.A végén megkérdezték:
Divat vagy egészség? (azaz: tampon vagy betét?)
Ja, és ha rendszeresen cserélünk betétet, semmi vérszag nincs és egy törlőkendővel a vért lelehet törölni, ha oda jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!