Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Két napja fáj a hasam, mintha...

Két napja fáj a hasam, mintha fel lennék puffadva, de nem a gyomrom, hanem az alhasam. Mi ez?

Figyelt kérdés
Olyan érzés, mintha fellenék puffadva, de nem a gyomromnál, hanem az alhasamba. Megvan, szombaton jött meg, akkor este kezdődött, közbe el-elmúlt, de megint előjött. Lehet ez pl attól, ha valaki nem engedi ki a lenti gázokat? Vagy hasonló fordult már elő valakivel? Esetleg tampontól? 18 vagyok, évek óta használok tampont, majdnem elsőktöl kezdve.
2009. máj. 11. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetsz terhes? A mensid mindig ilyen? Nekem mensi előtt szokott a hasam felpuffadni egy kicsit.
2009. máj. 11. 22:10
 2/12 A kérdező kommentje:
fogamzásgátlót szedek, szóval terhességet kizárnám :)
2009. máj. 11. 22:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Van akinek a mensi ezzel is jár, de azért nem minden hónapban. Fáj is a hasad lent? Egyáltalán vannak görcseid ilyenkor? Néha bizonyos kaják és a mensi együtt is okozhat puffadást.

Nekem 20 éves koromban kezdődtek a görcsök, szinte mindegyik mensinél az első napon. Amikor a puffadás is jött mellé akkor a második napon is görcsöltem. Ja és a puffadás lényege, hogy a bélgázok ott vannak, feszitenek, de nem óhajtanak távozni. Többnyire csak a harmadik napra könnyebbültem meg. Jártam a nőgyógyászhoz a szokásos kontrollra, és ő vette észre, hogy a bal petefészkemnél valami látszik és nagyobb is mint a jobb. (Akkor kb fél éve már nagyon puffadtam a menses alatt 3-4 napon át is.)Két hét múlva újra megnézte és azt mondta, hogy endometriozisom van (méhnyálkahártya elvándorlása) a bal petefészkemen és ki kell venni. Ezért volt a görcsölés mellé a puffadás is. Az endometriozishoz azonban kell valami orvosi műszeres beavatkozás, aminek következtében elvándorol a méhnyálkahártyából egy darab. Tehát szülés, vetélés, abrasio. Nekem abrasio volt előtte két évvel.

Fiatal vagy, ez sem hajlamosit erre és a tampon sem. Természetesen, ha nem javulsz, vagy rosszabbul leszel menj el dokihoz.

2009. máj. 11. 22:20
 4/12 A kérdező kommentje:

köszönöm ezt a hosszú választ! :) de válaszolgatok akkor rá. Görcseim vannak, ma kezdtem el a negyedik elvél fog.gátlót. Mielőtt nem szedtem nem voltak görcseim (de menstruációm se volt normális, hónapokig véreztem utána hónapokig nem). Első levél után úgy begörcsöltem, hogy nem bírtam menni, sírva fakadtam a fájdalomtól. Másodikra már időben vettem be gyóygszert de enyhébbek is voltak. Most meg szombaton megjött, és azóta délután óta puffadás szerűség. Csak tényleg attól furcsa, hogy nem a gyomromban érzem, hanem lent. Viszont azért gyanús ez, mert hétvégén páromnál voltam, és hát mi nem szoktunk egymás előtt pukizni. :$ és én meg éreztem hogy kell, de visszatartottam. persze volt hogy kisurrantam WC-be, fürdőbe, de nem mindig lehetett. Most meg hiába van hogy jön, de ezkszerint még mindig bent van? Akkor viszont várás.. esetleg valami puffadásora gyóygszer?

Mégegyszer köszi a kimerítő választ! :)

2009. máj. 11. 22:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A görcsökre Diclophenac duo (75mg-ot jelent és a hatása hosszabb),vagy Cataflam 50mg. A hatóanyag ugyanaz csak más a nevük. De ezeket csak doki irhatja fel, recept nélkül nem kaphatók. No és persze, érdemes kis adagot bevenni először, mert ha az is használ elég annyi a szervezetednek. A puffadásra Espumisan gyöngyök, ez viszont recept nélküli és jó.

Menj vissza a nőgyógyász dokihoz, mert nem jó, hogy görcsölsz a fogamzásgátló mellett, főleg, hogy előtte hormonzavarod volt! = Nem volt szabályos a ciklusod és a vérzés sem. A terhesség korai szakaszában is vannak hasonló puffadásos tünetek. (?)

Nagyon fiatal vagy a bogyókhoz. Más módszert nem lehetett? Tudom, hogy ez a legkényelmesebb és elvileg a legbiztonságosabb, de talán újra át lehetne gondolni a nőgyógyászoddal, hogy milyen más módszerek alkalmazhatók még.

A nőgyógyászok hüvelyi ultrahanggal megtudják nézni a méhnyálkahártya állapotát. Ha kissé összevissza vannak a hormonjaid, akkor a méhnyálkahártya felépülése és leválása is zavart, és lehet megvastagodott, nehezen leváló és ettől görcsölhetsz.

2009. máj. 12. 19:55
 6/12 A kérdező kommentje:
hát a 'nőgyógyászom' az elég érdekes mert elmentem hozzá, modntam a problémám, jött a terhességgel, mondom nem túl valószinű mert mindig védekeztem óvszerrel.. jó akkor nem tud mit modnani elküldött ultrahangra, el is mentem volt hüvelyi meg hasi egyszerre. ott nem találtak semmi rendellenesett, doki nem modnott semmit, visszavittem papírt, oké kiírta a milligest nevű bogyót, de még elküdlött BHCG vérvételre, ami anyit néz h terhes vagyok-e. modnta ha negatív, akkor kezdjem a bogyót. negatív lett, el is kezdtem aztán mikor mennem kellett volan iratni, nem tudtam hozzá menni, elvileg nem is lesz már, máshoz mentem. mondtam neki hogy nagyon durwán begörcsöltem, elkezdi: akkor mást írjak? mondom: hát én nem tudom.. erre ő: jó akkor marad. és kiírta ugyanazt. és mondom a görcsök azok már messze nem olyanok mint elsőre, de most nagyon puffadok, de van hogy igy fenekembe belenyilal egy fájás, mint mikor valaki popsira zuhan.. a méhnyálkahártyás dolog.. hát mikor először megjött gyógyszerral, és amikor nagyon fájt, akkor elmentem fürödni jó meleg vizbe és mikor feláltam egy hatalmas tenyér nagyságú véres-fehéres kocsonyás állagú akármi jött ki, de tippre az méhnyálkahártya lehetett. dehát a hüvelyi ultrahangon látták volna és szóltak volna, ha valami baj van, nem ?
2009. máj. 12. 22:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát a doki lehetne kissé bőbeszédűbb.

1. Tudnia kellene, hogy milyen rendszerességű volt a mensid a tabletta előtt. Ird le kb így. Pl: 2006.01. 12., 2006.02. nem volt, 2006 03. 24., 2006.04.30., 2006.05 nem volt, 2006.06 23. stb. Ezenkívül, hogy akkor nem görcsöltél, nem puffadtál.

2. A vizsgálatról kell kapjál papírt, azaz leletet és olyan magyarázatot, hogy azt te is megértsd! Az ultrahangról is: szövegest is és képet is és ott is kell, hogy magyarázatot kapj. Illetve, hogy elmondja a doki, hogy mi miért van, mikor menj vissza, ha ezt és ezt érzed stb.

3. Vannak nőgyőgyászok, akiknek az a véleményük, hogy a te korodban, még ha nagykorú is vagy már, nem kellene szexuális életet élned. Ez vitatható, hogy miben van nekik igazuk, miben neked. Tudják, hogy nem tartozik rájuk és nem is mondhatják, ezért nem is mondják a fiatal betegüknek a véleményüket, de a bánásmódjukon mégis látszik valami olyasmi, amiből a beteg érzi, hogy a doki valahogy nem kedveli őt. Lehet, hogy itt is erről van szó, de csak tippelek, mert én nem ismerem a dokidat.

4. Abból amit leírtál, úgy tűnik, hogy nem nagyon figyelnek rád. Az, hogy a beteg döntse el, hogy kapjon-e másik gyógyszert?? Na itt kell az orvos részéről a tájékoztatás!!

Ami távozott belőled az valóban egy nehezen leváló nyálkahártya darab lehetett.

Próbálj olyan dokit keresni aki alaposabb, többet elmond, kérdezhetsz tőle bátran, mert figyel és türelmes, vagy menj el édesanyáddal aki kérdez helyetted. Persze ezt nem tudom, hogy megtudod-e tenni, nem ismerlek. Csak egy ötlet. Barátnőd, aki kellően határozott?

2009. máj. 13. 14:26
 8/12 A kérdező kommentje:

Anyumat ebből kihagynám, nem olyan a kapcsolatunk se és eddig is én inzétem minden bajomat.. Orvost kéne váltani az tény, de egyszerűen nem tudom hova mehetnék. Most SZTK-ban voltam, az valszeg elég baj, mert egy magánorvos mégis más.. De pont ideírtam ki kérdésbe, hogy tud-e valaki ajánlani jó dokit, és egy választ kaptam, mégpedig, hogy az összes jó külföldön van...

Nahát azzal sokra megyek... Szóval fogalmam sincs, most beszedem ezt a három adag bogyómat, és utána vagy keresek egy magánorvost, vagy egy harmadik SZTK-shoz megyek. A magánorvos lenne a legjobb, csak borzasztóan drágák, egy-egy vizsgálat több ezer forint, nekem meg sokra lenne szükségem (gondolom). Persze ez nem kifogás, hogy a pénz, de sajnos nem engedhetem meg mindig magamnak.. A baj, hogy ezek a dokik valóban nagyívben eresztettek a fejemre. Te hova valósi vagy? És milyen dokihoz jársz?

2009. máj. 13. 17:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég borzasztó, hogy ilyen a helyzet az orvosok terén.

Ha budapesti vagy, illetve nem gond ide jönnöd, akkor a privát e-mailedre ezen a "gyakori kérdések" rendszerén keresztül elküldöm egy doki cimét meg kb. a tarifáit, de csak holnap után tudom elküldeni.

Azóta, hogy vagy?

2009. máj. 13. 18:10
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a sok segítséged, elment a privát mail! :)
2009. máj. 13. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!