Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rendszertelen menstruációval...

Rendszertelen menstruációval szűzként, érdemes nőgyógyászhoz mennem, vagy felesleges?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, még soha sem voltam nőgyógyásznál, igaz szűz vagyok. Halogatom már sok ideje, de rászántam magam hogy elmegyek, mert hónapok óta: 21,24,25,28,29,30 napokra jön meg. Régen mindig 28 napos volt pontosan, ezért nem is voltam dokinál. Most már idegesít a dolog. Érdemes elmennem, vagy h*lyének fog nézni hogy minek ezért? Ugye fog.gátlót nem szedek mert minek, koros is vagyok már hogy szűz legyek, elég kellemetlen. De gyereket akarok majd, szóval ez nem játék, nehogy valami komolyabb dolog legyen...
2011. nov. 11. 15:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Persze, nem is mennék így férfihoz, meg szerintem amúgy sem. Női orvoshoz van időpontom, kíváncsi vagyok milyen lesz.

De ha fog.gátlót akar írni, akkor arra mit mondjak? Semmit, csak vegyem el a receptet és menjek el egy másik dokihoz? Egy endokrinológushoz? Mert mi a fenének szedjek fog.gátlót?

Meg ha már ennyien írtatok választ, lenne még kérdésem. Jaj most nagyon gyerekesnek fogok tűnni meg ilyesmi, de nincs kitől megkérdeznem...Szóval délután 3-ra van időpontom. Itthon persze lezuhanyzom, tisztán megyek, alapvető. De 1 óra mire odaérek, várakozni is kell, úgy tudom mielőtt bemegyek, wc-re el kellene mennem hogy üres legyen a húgyhólyag (vagy nem fontos?), és hát akkor már nem leszek annyira tiszta. Mielőtt bemegyek vigyek törlőkendőt és töröljem át? És nagy dologra előtte való nap gondolom menni kellene (vagy aznap de az nem fog összejönni), főleg ha esetleg végbélen keresztül vizsgál, ugye?

És hosszított pulcsiban érdemes menni gondolom. Meg a vizsgálat előtt kérdezősködik majd? És hogy mondjam meg neki hogy szűz vagyok? Egy orvosnak nem gáz kimondani azt hogy szűz? :) Írjam körül, hogy "Még soha sem éltem szexuális életet" vagy hogy?

Bocsi hogy ilyen idióta kérdéseim vannak, de mivel most megyek először, sok minden kavarog bennem.

2011. nov. 15. 12:10
 12/14 anonim ***** válasza:

A gátlóval óvatosan bánj! Hiszen az hormonálisan avatkozik be...csak ha NAGYON de NAGYON muszáj, akkor is félve.

Elötte kell pisilned, a törlőkendő jó ötlet.

Szerintem se ebédelj aznap..

Hosszitott pulcsi is jó, talán a hosszú szoknya még jobb lenne, azt csak a székbe felülve kell felhőznod.

Még nem éltél nemi életet, igy is jó, de bárhogy is jó.

Ha arra kérdez rá, hogy szoktál-e önkielégiteni, akkor arra nem kell vélaszolnod, semmi köze hozzá. Nem hiszem, hogy megkérdezi, velem még soha nem történt ez meg, de olvastam itt a neten, hogy valakitől megkérdezték...(férfi orvos volt). Akkor nyugodtan mond, hogy ez a magánügyed és nem kivánsz felelni rá.

Mikor mész? majd gondolunk rád!

2011. nov. 15. 17:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha normálisabb a doki, akkor megmondhatod neki, hogy nem szeretnél tablettát szedni, mert úgy tudod, hogy az nem a rendszertelenség okát szünteti meg, hanem csak a tüneteket, és egyébként sem élsz nemi életet, így nem érzed szükségét.

Ha ennek ellenére rá akar beszélni, akkor fogadd el a receptet és menj el endokrinológushoz vagy másik nőgyógyászhoz.

A doki rá fog kérdezni, hogy élsz-e nemi életet. Akkor megmondod szépen, hogy nem, és még szűz vagy.

2011. nov. 15. 19:19
 14/14 Mila11 ***** válasza:

normális orvos nem fog felírni szerintem fogamzásgátlót, minek is tenné?

orvos!

2011. nov. 15. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!