Rendszertelen menstruációval sikerült teherbe esnetek?
Nekem 12 éves koromban jött meg az első vérzésem, de onnantól kezdve teljesen kiszámíthatatlan. Most 23 éves vagyok és azt figyeltem meg, hogy 3 havonta van rendes vérzésem, a köztes időben amikor meg kellene jönnie, akkor barna folyásom van. Az utóbbi időben viszont ez a barna folyás előfordult egy hónapban kétszer is. Egyik nőgyógyászom azt mondta, hogy valószínűleg csak nehezen, külső segítséggel tudok majd teherbe esni. A másik szerint ez nem jelent semmit, gond nélkül lehet majd gyerekem.
Egyre többet gondolok a családalapításra és nagyon aggódom, hogy nem fogok tudni teherbe esni.:(
Akinek szintén ilyen rendszertelen volt a menstruációja, mennyire könnyen/nehezen esett teherbe? Hány gyermeke van?
A peteérés a lényeg! Rendszertelen mensinél nagyobb az esélye,hogy nincs!
Egyébként szerintem a tiéd nem normális! Én felkeresnék egy jó orvost ill. nekiállnék hőt mérni!
Szia!
Rendszertelen mensinél is el lehet találni egy kóbor peteérést, de sokkal nagyobb az esély, ha rendezik a ciklusaidat. Menj el endokrinológushoz, kideríti mi okozza, és kapsz rá kezelést. Legtöbbünknél a peteérési zavarokat egy cukoranyagcsere betegség okozza, az inzulin rezisztencia, amit diétával (nem feltétlenül fogyókúra), mozgással és cukorgyógyszerrel kezelnek. Rendszeressé válik a menses, és minden külső beavatkozás nélkül lehet babásodni. Sajnos a nődokik nagy része le van maradva pár évvel, és még mindig hormonkezelésekkel próbálkoznak, ami néha segít, néha nem. Az alapbetegséget pedig tovább rontja. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!