Szerintetek tinédzser nőgyógyászaton miért nem NŐi orvosok vannak?
7:00
Lehet hogy téged jobban megért egy férfi orvos, természetesen menj hozzá akkor, de most nem rólad, hanem egy tiniről volt szó...
Márpedig ahogy a kérdező is írta, bizony sokkal kínosabb terpeszteni egy idegen férfi előtt, mint egy nő előtt.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nő előtt hú de jó....
És bizony akinek saját tapasztalata van akármilyen problémáról, az sokkal jobban megérti és tudja orvosolni a gondokat, mint aki "csak" tanulta könyvből.
(Megengedve, hogy kivételek, persze lehetnek)
Egyáltalán nem normális, ha tini nőgyógyászaton férfi orvos van, de kicsit elgondolkozom a szülőkön is, akik nem háborognak ezért.
Persze az is igaz, hogy sok tini az anyukája tudta nélkül megy tablettát iratni, stb...
7.00-val egyetértek. Én soha többet nem akarok női nőgyógyászhoz menni. Amikor megvizsgált kicsit fájt és felszisszentem. Azt mondta, hogy nem kell minden apróság miatt hisztizni és hogy nem igaz, hogy nem vagyok képes ellazítani magamat.
Az, hogy valaki milyen orvos, nem a nemétől függ. Az én férfi nőgyógyászom nagyon vicces. Inkább a nevetés miatt nem tudom ellazítani magam, mint az idegességtől. Szerintem mindegy lenne, hogy férfi vagy nő orvos van a tinédzser nőgyógyászaton. Inkább olyanokat kéne odarakni, akik értenek a fiatalabb korosztályhoz.
9:19
Nem vagy magaddal ellentmondásban?????:
1."Én soha többet nem akarok női nőgyógyászhoz menni."
2."hogy valaki milyen orvos, nem a nemétől függ."
Ez a kettő hogy jön össze?
ma 09:19
Azért leszámítva az extrém tiniket, nem mindegy hogy egy férfi, vagy egy nő előtt vetkőznek, terpesztenek.
7:00 - nak
"Lehet, hogy egy férfi nőgyógyász sokkal megértőbb mint egy nő, mert ha pl. a női nőgyógyász könnyebben viseli a menstruációt, akkor azt gondolja, hogy a többi nőnek sincs semmi baja."
Na ez az ami NEM igaz!!!
Ilyen alapon az ortopéd orvos is azt hihetné, hogy nincs semmi baja a páciensének, akinek eltört a lába, ha már korábban az orvosnak is eltörött és nem fájt annyira.
Ennek pont az ellenkezője az igaz!
Ha durva volt az orvos, akkor az nemtől független!
"hogy valaki milyen orvos, nem a nemétől függ."
Lehet, hogy ellentmondás. Nekem volt egy rossz tapasztalatom és többet nem megyek nőhöz, viszont tudom, hogy nem elsősorban ettől függ az, hogy valaki milyen orvos.
Örül az adott rendelő, ha nőgyógyászt sikerül találni, nemhogy még elkezdjen "mazsolázni", hogy nő legyen.
És kicsit a "kibontakozó vitához" hozzászólva:
Az egyik válaszoló írta: "És bizony akinek saját tapasztalata van akármilyen problémáról, az sokkal jobban megérti és tudja orvosolni a gondokat, mint aki "csak" tanulta könyvből. "
Ilyen alapon sebész csak az legyen, akinek már volt vakbélgyulladása, fül-orr-gégésznek nem lehetne mandulája, a neurológusok csak stroke-osok lehetnének, az onkológusnak ráktúlélőnek kellene lennie, jó immunológus is csak autoimmunbetegséggel lehetne valaki és az urológusoknak is meg kellene "szülniük" jó pár vesekövet (és még sorolhatnám hajnalig), különben "csak" könyvekből tanulják...
Remélem, így látható, hogy mekkora hülyeség az a vélekedés, hogy "mivel nő, ő tapasztalatból is tud dolgokat" (nem minden női nőgyógyász lesz cervixrákos, endometriosisos stb.)
18:12
Ne haragudj, de szerintzem te teljesen kifordítod itt a dolgokat!
Nem arról volt szó, én legalábbis sehol nem olvastam, hogy ahhoz a nőgyógyászhoz menj szülni, aki már szült, hanem arról,hogy CSAK ELŐNYE VAN A NŐI NŐDOKINAK a férfivel szemben, hátránya SEMMI sincs!!! Na és akkor talán érdemesebb nőt keresni, hiszen a magyar anyanyelvű orvoshoz is szívesebben megyek, ha lehet, mint pl. flamand, vagy görög, vagy arabhoz...
pedig lehet, hogy lelkiismeretesebb, mint magyar kollegája! DE sokkal könnyebben meg tudom értetni magam vele.
Szóval ez egészen más mint amiről te írtál, arról egy szó sem esett eddig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!