Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan mondjam meg anyukámnak,...

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy kiszeretném próbálni a tampont?

Figyelt kérdés

Gyűlölöm a betétet, és ezért kiszeretném próbálni a tampont.

14 éves lány vagyok, már 1 éve megvan, de most kezd rendszeressé válni.

Én a mini tamponra gondoltam, hiszen az kicsi, és szerintem az lenne a jó nekem.

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy kiszeretném próbálni? Vagy csak egyszerűen mondjam meg, hogy a betétet utálom, és emiatt kiszeretném próbálni?

Ti hány éves korotoktól kezdtetek tampont használni?

Köszi a válaszokat :)

2011. aug. 30. 14:09
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%
egyszerű én se tudtam h kezdjek hozzá én 15 évesen kezdtem, rühellema betétet, elküldtek bevásárolni, és megvetem, aztán látta a számlám, és mondtam h ezt fogom hazsnálni , kérdezte h tudom e h h kell, és mondtam h jah, és ennyi:D azota ezt hazsnálom, anya is amugy, szoval megérti:D
2011. aug. 30. 18:48
 12/18 anonim ***** válasza:

csak simán mondd el neki, hogy szeretnél tampont használni, mert egyszerűen nem bírod elviselni a tampont.

vagy vegyél magadnak, és próbáld ki, csak olvasd el a tájékoztatót! :)

2011. aug. 30. 18:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én 14 évesen próbáltam ki először a tampont. Sokat szendvedtem a betétekketl, mert bár sosem volt túl erős vérzésem (inkább csak közepes) valahogy mindig egy helyre folyt a vér és egy idő után bizony ott már nem szívta be a betét úgy a vért, no meg oldalt is kiszivárgott - hiába volt szárnyas betét. Na meg még csak kellemes érzés sem volt, úgy éreztem magam, mintha be lennék pelenkázva, főleg az első napokban, amikor erősebb a vérzésem. Iskolai felvilágosításon, itt az oldalon és más internetes oldalon hallottam, olvastam a tamponról, szerettem volna kipróbálni. Nem mertem szólni anyukámnak. Nővérem és anyukám is tampont használ, ezért volt itthon minden méretű o.b. tampon. Aztán egy nyugodt, tavaszi napon, amikor egyedül voltam itthon kipróbáltam a tampont. Nem volt jó, kicsit fájt, rossz helyen volt, talán feljebb kellett volna még tolni, de megijedtem, inkább kihúztam (bár az is fájt). De nem adtam fel, következő hónapban megint megpróbáltam ugyanúgy minivel, mint előtte is, és tádám, sikerült. Gond nélkül felhelyeztem. Ekkor elgondolkoztam. Az oké, hogy kipróbáltam, egy tamponból anyum nem fogja észrevenni, de ha szeretnék tampont használni, csak el kell mondanom valahogy. Egész napon ezen rágódtam, hogyan is kéne elmondani. Másnap délelőtt anyum mondta, hogy gondoljam át, nem-e szeretném kipróbálni a tampont, középsuliban talán már jobb, nem kell feszengeni a betét miatt, nem érzek semmit (csak a görcsöket) stb. Először csak pislogtam, aztán annyit mondtam, "anya, tegnap kipróbáltam, és sokkal jobb volt, mint a betét". Azóta ha megyek valahova tampont használok, éjszaka betétet, itthon változó, első két nap inkább tampont használok itthon is és csak éjszakára betétet, utána már csak ha megyek valahova, akkor használok tampont.

Így utólag elég vicces sztori, nem tudom, miért aggódtam. Nem nagy ördöngőség. Szerintem ülj le anyukáddal és mondd el neki, hogy az utóbbi időben kényelmetlenné vált a betét, szeretnéd kipróbálni a tampont, hátha az jobb lenne. Kérd ki a véleményét, kérdezd meg ő mikor kezdett tampont használni (már ha tampont használ). Aztán vegyetek egy doboz tampont. Elsőre én az o.b. minit ajánlanám, a silk touch borításút, azt könnyen fel lehet helyezni.

16/L

2011. aug. 30. 19:07
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. aug. 31. 12:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is hasonló cipőben jártam(13 éves vagyok és életem második mensije épp a bulgáriai nyaralásunk alatt jött meg. Mielőtt elindultam (apukámmal kettesben mentünk), anya azt mondta hogy ugye az úszás miatt ha ki szeretném próbálni akkor nyugodtan és adott egy doboz mini tampont (O.B.)szóval még meg se kellett kérdeznem :D )

Sajnos nem ismerem anyukádat. Ha mondjuk ő is használ tampont akkor nyugodtan megkérdezheted. De ha tudod, hogy felkapná tőle a vizet, akkor csak simán vegyél egy dobozzal (csak és kizárólag minit vegyél!) olvasd el nagyon figyelmesen az útmutatót, MOSD MEG a kezedet előtte, ez nagyon fontos, és egyszerűen használd. A legegyszerűbb úgy szerintem, hogyha kisterpeszben leguggolsz és úgy helyezed fel. Szerintem nagyon egyszerű. De nem nagyon ajánlanám, hogy folyton csak azt használd, nem tesz annyira jót...Lehet hogy még nem találtad meg a neked megfelelő betétet, talán próbálj ki több fajtát is...:) Remélem segítettem!

13/L

2011. szept. 3. 17:17
 16/18 anonim ***** válasza:
utolsó: hogy érted hogy nem tesz jót? én is,ahogy korábban írtam,tampont használok,mégse lettem aidses...mi bajod lesz tőle ha folyton tampont használsz?
2011. szept. 3. 19:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Már bocsi,ha anyukád nem engedi,ezzel biztosan jót akar,DE ő nem érzi,hogy Neked mi a jó.Ha Neked nem kényelmes a betét,akkor használj tampont. 14/L
2012. júl. 19. 16:51
 18/18 anonim válasza:
én 13 éves vagyok, most jött meg nemrégen először és tampont használok, és anyu nem tud róla
2013. ápr. 15. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!