Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betéttel lehet úszni?

Betéttel lehet úszni?

Figyelt kérdés
Hétvégén mennék a barátnőmhöz fürdeni. Kevesebb, mint egy éve menstruálok és még nagyon nem pontos. Viszont mostanában számítok rá. A tampontól félek, nem merem használni. Nem nagyon ugrálnánk, meg semmi ilyesmi. Kérlek titeket, kíméljetek az olyan válaszoktól, hogy "a tampontól egyáltalán nem kell félni", meg ilyesmi. 12/L
2011. aug. 25. 13:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ki fog esni, sőt ázni az egész betét a bugyidból..

Baromi ciki lesz..

Szerintem inkább el kellene halasztanod a dolgot ha nem akarsz tampont, bár én tamponnal sem ajánlom iylenkor a pancsolást.

2011. aug. 25. 13:16
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet vele. Hiszen magába szívja a folyadékot, legyen az vér vagy víz. Próbáld ki, meríts egy lavór vízbe egy betétet - jól megdagad. Éppen ezért tilos lehúzni a vécén, például.

Vagy barátkozz meg a tamponnal (lassan, fokozatosan, elsőre ritkán sikerül) vagy inkább hagyd ki a fürdést. Sajnálom, ez van. Más módszer nincs.

2011. aug. 25. 13:17
 13/25 anonim ***** válasza:
Nem lehet betéttel úszni, már fentebb leírták, miért. Ha nem akarsz tampont használni, kénytelen leszel otthon maradni vagy nézni, ahogy úszkál a barátnőd. Írtad, hogy ne akarjunk rábeszélni, de csak megjegyzem, hogy létezik tiniknek való tampon.
2011. aug. 25. 13:18
 14/25 anonim ***** válasza:
56%

lavóóór :D:D:D

Ezen beszrtam!

15/25 anonim ***** válasza:
100%
magába szívja a vizet, olyan lesz mintha egy nagy pelenka lenne alattad (egyszer süldő 14 éves koromban így mentem úszni). tampont egyél fel mindenképpen
 16/25 anonim ***** válasza:
2011. aug. 25. 13:26
 17/25 anonim ***** válasza:

Mint már írták mások is, magába szívja a vizet.

Amikor az osztállyal strandolni voltunk hetedikben, nekem is épp akkor volt meg. Ültem a medence szélén, lógattam a lábam a vízbe, és volt pofájuk belelökni. Gondolhatod, mehettem haza, és nem volt kedvem még egyszer belépőt venni, úgy, hogy bele se mehetek a vízbe.

2011. aug. 25. 13:28
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Az senkinek nem jutott eszébe, hogy nemcsak ciki (ez a legutolsó szempont), hanem rettentő egészségtelen is? Ilyenkor nyitva van a méhszájad, sok fertőzést összeszedhetsz (ezért nem ajánlatos pl. kádban fürdeni sem ilyenkor), ha víz jut a hüvelyedbe. A tampon némileg véd ettől, bár én nem szoktam olyankor sem víz közelébe menni... nyáron kibírom azt az 5-7 napot, egyéb évszakokban meg nem annyira zavaró (bár megoldhatta volna a drága jó anyatermészet más módon is, de ez van :)) Tehát betéttel semmiképp ne menj. A tampontól nem kell félni, úgy van jól fent, ha nem is érzed. Mivel gondolom még szűz vagy, nem fogja a tampon elvenni, és nem lesz fájdalmas sem, az izgalom, idegesség és valóban a fiatal kor miatt egy picit kellemetlen érzés felhelyezni, és ráadásul egy picit beljebb is kell tolni. Persze megértem, hogy nem szeretnéd, ennyi idősen én sem használtam, sőt csak 16 körül lehettem amikor először kipróbáltam. A mai napig nem szeretem túlságosan, számomra biztonságosabb a betét ilyenkor, nem érzem jól magam, ha tudom, hogy megvan, és nincs semmi a bugyiban, vagy csak egy vékony tisztasági... akkor szoktam csak használni, amikor már az utolsó 1-2 nap van, már kevés a vérzés, és van valami vizes programunk. Az első 3-4 napban kerülöm a vizet mindenképp, de szeretem egész addig, amíg teljesen el nem múlik. Persze a zuhanyt leszámítva :)
2011. aug. 25. 13:30
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy máris ennyien válaszoltatok. De legfőképpen az utolsó válasz írójának megértését. Sajnos a megnyugtató szavak és biztatás ellenére még mindig félek a tampontól. Inkább szurkolok, hogy késsen. Nekem ez az első nyaram amióta megjött. Nagyon nehéz, mert az összes fürdős programot úgy kell szerveznem, hogy akkor éppen még véletlenül se menstruáljak. Ezek azok a napok, amikor utálok lány lenni. :(((
2011. aug. 25. 13:56
 20/25 anonim ***** válasza:
52%

Logikus, hogy nem lehet bemenni vele a vizbe:

1.felszívja a vizet!

2.egészségtelen!

3.vértócsa lesz körülötted, és leégsz, ami nagyon ciki, és nem kellemes dolog...!stb.

Szóval egyértelmű a válasz NEM!

2011. aug. 25. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!