Ki lehet számolni mennyi idő van még az ELSŐ menstruációig?
Ha még sohasem volt mensid, akkor nem lehet tudni, hogy mikor jön meg legelõször.
Ha már lesz, akkor majd kitapasztalod, hogy hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi idõ van a következõig stb. A legelsõt sajna nem lehet. Árulkodó jelei viszont lehetnek, mint pl. az alhasi fájdalom; a lábaidban jelentkezõ fájdalom (fõleg térdtõl lefele); derekadnál fájdalom; ingerlékenység, hangulatingadozás; feszesedik a melled, megduzzad, érzékenyebb lesz, olykor még fáj is ha pl. megérinted vagy megnyomod; hol meleged van, hol fázol ... A felsoroltak mind lehetnek mástól is, de vérzés elõtti, úgynevezett premestruációs tünetekként is ismertek, amikkel majd minden hónapban találkozni fogsz. Lehet, hogy az összessel, lehet, hogy csak egy párral. Szervezettõl függ ez is, mint minden más.
Az első után használhatsz naptárat, én ajánlom a ciklus.hu-t is.
Bár ne lepődj meg, ha az elején még nem lesz rendszeres.
anyukámnak 16, nekem 12 éves koromban, (azonos alkat)
aznap teljesen idegbajos voltam.
a melled 2 évvel azelőtt már elkezd növögetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!