Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A gyomorvérzés milyen? Fáj?...

A gyomorvérzés milyen? Fáj? Mitől alakulhat ki?

Figyelt kérdés
2011. júl. 29. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem volt =D 18 évesen. Nem fájt abszolút. Nem is gondoltam h vmi nem stimmel. Fekete volt a székletem, de nem fordult meg a fejemben h gond lenne =D Aztán egy szép reggelen mikor egymásután 3szor is mentem fosni és fekete folyadék jött ki belőlem és egyre jobban szédültem utána, akkor tettem meg az első lépést. lementem a gyengélkedőre, ahonnan mentő vitt már a kórházba. ott meg már be is ájultam =D

szal nekem nem fájt szerencsére. mondjuk a kórházban a vizsgálatok már annál inkább =D

am gyomorfekélyektől véreztem be. és közrejátszhatott h előtte lévő időszakban túl sok alkalom volt amikor kénytelen voltam alkoholt inni ;D

(ja és a kórházban kiderült h crohn beteg is vagyok, ez nem tudom mennyire segített rá)

20f

2011. júl. 29. 21:12
 2/7 A kérdező kommentje:

És ebbe tényleg belelehet halni? Egyébként meg sajnálom, elég sza* lehetett. :S

De milyen vizsgálatokat csináltak bent a kórházban?

2011. júl. 29. 22:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyomorvérzést legnagyobb százalékban a nem kezelt gyomorfekély okoz (kisebb százalékban esetleg bizonyos gyógyszerek). A legjellemzőbb tünete nem a fájdalom (azt is elsősorban az elhanyagolt, nem kezelt fekély okozza nem a vérzés) hanem a "kávézacc-szerű" hányás és a szurokfekete széklet (az emésztett vértől).
2011. júl. 29. 22:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja! Egyébként nem a gyomorvérzésbe lehet belehalni, hanem a nagy vérveszteség okozhat sokkos állapotot, ami esetleg halálhoz is vezethet, ha nem történik sürgős orvosi beavatkozás! A vizsgálat neve amivel megállapítják: gyomortükrözés (le kell nyelned egy közepesen vastag csövet, aminek a végén egy kis tükröcske van, amivel "belelátnak" a gyomrodba, és a vérzést is el tudják állítani ha kell).
2011. júl. 29. 22:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Sztem bele lehet halni, ja. pl ha nem koleszban lettem volna ahol van gyengélkedő, akkor sztem én nem hívtam volna ki magamtól a mentőt csak visszafekszek pihenni...

Hát amikor az orrodon keresztül dugnak le egy csövet a gyomrodba az nem túl kellemes. de volt rosszabb is. a gyomortükrözések után mindig megtörtem =D pedig komolyan tök jól viseltem azt a pár hetet ott benn :D fiatalként kedvesebbek veled az ápolók meg az orvosok, úgy vettem észre. szal mosolyogtam meg poénkodtam végig. nem volt vészes. főleg ugye h nem fájt semmim. de mondom egyedül a gyomortükrözések után nedvesedett be a szemem és kerültem 20 percre letargiába =D

2011. júl. 29. 22:41
 6/7 A kérdező kommentje:
AZ.. orrodon? Arról én is hallottam, hogy a torkodon dugnak le egy csövet, de hogy az orrodon?
2011. júl. 29. 22:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
az vékonyka cső volt és csak azért h ha tele van vérrel a gyomrom akkor azon jöjjön ki... vagy vmi ilyesmiért...
2011. júl. 29. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!