Antibiotikumtol kesik 1 hete?
Antibiotikum kezelés mellett a fogamzásgátló májban történő metabolizációja megváltozik, ezért szexuális aktus esetén kiegészítő (barrier elvű) fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges.
A te esetedben nem lehet megmondani, mi miatt késik a menstruációd, hiszen 1-1.5 hónapja (nem tudom, hogyhogy nem emlékszel rá pontosan) sürgősségi fogamzásgátlás kellett, ami nagyobb dózisú hormont tartalmaz, és ez is összezavarhatta a ciklusod. Nem tudom, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedsz, akkor miért kellett a sürgősségi, de ha nem szeded fegyelmezetten, akkor az összevissza hormonhatástól is késhet, de a terhességtől is. És hidd el, nem ítélkezni akarok, csak azt szeretném mondani, hogy nem savanyúcukrot eszegetsz, a szabályokat be kell tartani ezzel kapcsolatban...
Ja értem, szóval nem szedsz fogamzásgátlót! Jól van, ezt benéztem.
Nem tudom, beállt-e már a menstruációs ciklusod állandóra, de egy súlyosabb betegség (mint ez is volt) felboríthatja, ugyanúgy, ahogy az esemény utáni tabletta is éreztetheti még ezt a hatását.
Az antibiotikum nem eredményez hamis pozitív terhességi tesztet. Ha óvszerrel védekeztetek, akkor jó eséllyel nem terhesség áll a menstruációs zavar hátterében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!