Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mik voltak a tünetek a Reflux...

Mik voltak a tünetek a Reflux esetében?

Figyelt kérdés
2009. márc. 31. 13:50
 1/8 anonim válasza:
84%

A refluksz lehet a sok gyumolcs hasznalatatol foleg ehgyomorra evésétol.

A gyomorsav azaz olyat erzel mindha foleg ha fekszel a nyalad egetne a torkod.

Nexiomot szedtem s ettem dietas kekszet is s elmult enni kell tobbszot kevesets nemlesz baj..csak javulás.

Tapasztalatombol irtam,szép napot

Napsi

2009. márc. 31. 14:09
 2/8 anonim válasza:
84%
ja.es savanyokatol ovakodni
2009. márc. 31. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Azt mondják, hogy rosszul zár a gyomorszáj és így fel tud jönni a gyomorsav. Nekem a torokfájásomra mondták, hogy talán a gyomorsavam miatt van. Többször kell enni, keveset, hogy ne terheld meg a gyomrod. Kerülni kell az erős, fűszeres, savas dolgokat.
2009. márc. 31. 14:28
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

A tünetek: először csak a gyomrom és a nyelőcsövem égett. Aztán reggelente torokfájással ébredtem. Majd éjszakánként arra keltem, hogy a sav egészen a számig feljött.

Kaptam gyógyszert, talán egy kicsit használt...

Aztán elkezdtem reggelente meginni 1 citrom frissen facsart levét, s azóta már a torkom sem fáj. A citrom a hiedelemmel ellentétben ugyanis lúgosít...

2009. márc. 31. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
a reflux, vagyis amikor a gyomorsav a nyelőcsövet marja, a test elsavasodása miatt van. ez több dolog miatt lehet: túl sok cukor és/vagy liszt fogyasztás, túl kevés NYERS zöldség és gyümölcs. dohányzás, szennyezett levegő. Gyógyszereket teljesen fölösleges szedni, mivel 1. csak a tüneteket kezelik, az okot nem 2. mellékhatásai vannak. Lúgosan kell táplálkozni: TILOS cukor és liszt. Sok nyers zöldség és gyümölcs, Theodora ásványvíz(tapasztalatom szerint a legjobb)!
2009. márc. 31. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
ja és a tévhittel ellentétben nem az savasít ami savas.... pl a citrusfélék savasak mégis lúgosítanak! Vagy pl a cukor semleges mégis a legerősebb savasító!
2009. márc. 31. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt semmiféle gyomortünetem, vagyis először nem vettem észre. Ami miatt orvoshoz fordultam, az a több mint 2 hétig tartó hőemelkedés és állandó köhögés. A köhögés olyan fura volt, nem a szokásos, hanem ahogy a Süsü tüzet fúj. Úgy éreztem, folyadék van a tüdőmben. Ha rámjött, akkor 3-4 órán át is köhögtem borzalmasan, mellkasi nyomásom volt és olyan érzésem, hogy nem fogok tudni levegőt venni. Ez mindig kilégzéskor volt, egy idő után asztmára gyanakodtam, főleg amikor a röntgen nem mutatott ki tüdőgyulladást, se arcüreggyulladást. Mivel utánanéztem az asztmának, olvastam, hogy a reflux okozhat asztmás tüneteket, sőt asztmát is! Akkor vettem észre, hogy mostanában piciket böfögök. Elkezdetm figyelni, kaja után ha előrehajolok, visszajön a kaja a számba. Ebből jöttem rá, hogy refluxos vagyok. Már úgy mentem a dokihoz a röntgenlelettel, hogy megmondtam neki, mi a gyanúm. Azt mondta, akkor gyomortükrözés kéne, én mondtam hogy nem szeretném, így hát felírt egy gyógyszert, meg Salvus vizet iszok. Remélem hatni fog. A köhögés már a gyógyszerek előtt is sokat javult, most csak éjjelente ébreszt fel, a böfögés is mintha enyhülne. De nagyon idegesít egyelőre, nem akarok így maradni, gondolkodom biorezonanciás kezelésen is.
2010. jan. 31. 02:02
 8/8 anonim válasza:
Nekem is pont ezek a tünetek vannak. Kipróbálom a salvus vizet, sok jót olvastam róla, és aki refluxos annak nagyon is jó lehet! Köszönöm. Majd beszámolok róla, hogy milyen eredményt értem el a vízzel. Üdv Zsu
2012. ápr. 22. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!