Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a bajom pontosan, nektek...

Mi a bajom pontosan, nektek is van, volt már ilyen?

Figyelt kérdés

Kb. olyan 2-3 havonta, de van, hogy akár havonta is, előjön ez a bizonyos gondom. Ami a következő: rettenetesen, de tényleg, szinte elviselhetetlenül viszket a hüvelyem, illetve a kisajkak közti rész, ahol a hüvely bemenet található. És rettenetesen piros. Folyásom is van, de nem olyan vészesen sok:S Fehér színű, sűrű, túros állagú. Nem büdös.

Érzékeny vagyok a nyilvános, közös WC-k használatára, vagy pl. arra ha tisztítószeres a csésze. De nem tudom egyértelműen megállapítani soha, mitől jön elő. Gondoltam arra is, hogy a szeretkezéssel vagy a párommal függ össze, mert gyakran szeretkezés utáni napokon jön elő... De egyértelműen nem tudom megmondani, ez a baj.

Orvosnál már voltam vele, de sokszor nem is használt amit a doki felírt, pedig kenetet is vett:(

Meg eléggé fájdalmas is a vizsgálat ilyenkor, mert, ha ez előjön akkor a gátamnál, az a kis bőr bereped, most pl. 5 mm hosszan, ami borzalmasan fáj (volt már, hogy máshol is megrepedt és vizsgálatkor a doki tovább "szabta") nem beszélve arról, hogy nem vmi jó dolog ilyen problémával oda menni, nekem nem.

Arra tippeltem, hogy esetleg hüvely gomba, ezért vettem Pevaryl G hüvelykúpot, 3 db van benne, a második esti használat után sem lett jobb a helyzet. Akkor megjelent az a bizonyos repedés, a 3 után pedig rózsaszínű folyásom is lett, ami nem rég már szintén volt egyszer, előtte persze még többször volt már...

Néha enyhén fáj az alhasam is.

Ezért gondoltam arra, h esetleg megfáztam?:S

A dokival meg a másik aggályom: A kenet eredménye 2 hét, mire visszajön, arra meg a menstruációval rendre elmúlik.

De lehet az a baj, hogy nincs kikezelve?

Most megfázok, a párommal nem ok vmi, gombám van, allergiám vagy mi???

Tudom, hogy nem vagytok dokik, de talán van aki pont ilyen gonddal küzd mint én és ő esetleg már tudja az okot is!

Bocsánat, h ilyen hosszú lett!

2009. márc. 20. 11:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Húgomnak szokott lenni néha rózsaszín folyása, ő sem tudja mitől van. Keress egy orvost,aki rendesen kivizsgál, mert ha még a hasad is fáj, bármi bajod lehet. Lehet, hogy megfázás, felfázás, mindenképpen kezelni kell, míg el nem múlik teljesen a problémád. Lehet, hogy amikor a pároddal vagy együtt, kicsit durvábban csináljátok, vagy érzékeny vagy rá. Nekem is szokott utána néha véres folyás jelentkezni. Ajánlom, hogy keress egy dokit, aki segít. Ha kell, menj el több orvoshoz!
2009. márc. 20. 14:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. márc. 20. 14:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A leírás alapján lehet hüvelygomba. Az viszont ilyenkor nagyon fontos, hogy a doki ne csak TÉGED, hanem a PÁROD is kezelje, mert szépen visszafertőzhet téged, és ping-pongozhattok a gombával egymás között.

Nincs már lehetőség, mint a doki, ás ha nem jó, akkor keress egy másikat, ne kísérletezgessen rajtad.

Ja, ha esetleg irrigálsz is, akkor minden használat előtt és után az irigátort is fertőtleníteni kell, mert azzal is visszafertőzheted magad.

A canesten combit próbáltad?

De úgy érzem, egy alaposabb, jobb doki talán tudna segíteni. Kérdezgesd körbe a baráti körödet, hogy kinek van jó orvosa, és menj el hozzá.

Jobbulást!

2009. márc. 20. 14:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm a választ!

Az lenne még a kérdésem, hogy, ha a páromnak is van gombás fertőzése az lehet úgy, ha nincs semmi tünete?

A napgomba, ami a testén van az nem befolyásolhatja ezt, igaz?

2009. márc. 20. 14:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem keress fel egy magánorvost! Igaz drága de legalább rendesen kivizsgál. Én is ezt fogom tenni mert kb. fél éve rendetlenkedek én is, igaz viszketés nélkül de alhasi fájdalommal és egyéb kellemetlen tünetekkel. Tőlem is vettek mintát írtak fel gyógyszert de nem használt, mert általában a nőgyógyászok sz@rnak a páciensre, már elnézést a kifejezésért. Keress egy jó orvost mindenképpen.

Szerintem is gombád van, összefügghet a párod betegségével bár nem igazán fertőző de előfordulhat! Sok szerencsét, remélem meggyógyulsz!

2009. márc. 20. 15:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen, a magán doki az biztos jó lenne, de én nem engedhetem meg magamnak, sajnos.

Köszönöm a Te válaszodat is és a jókívánságokat! Neked is jobbulást!

2009. márc. 20. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A 2. válaszoló vagyok. A gombáról annyit, hogy volt olyan, hogy a páromnál is jelentkeztek tünetek (viszketés, vagy csak piros pici pontok), de volt olyan is, hogy tünetmentes volt. De a doki mind a ketőnket kezelte akkor is.

Üdv!

2009. márc. 21. 13:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Értem, de nekem az orvos még SOHA nem mondta, h a páromat is kezelni kellene, pedig nem cserélgetem a partnereim, szóval lenne értelme, ha ez a baj...

Köszi!!!

2009. márc. 21. 13:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Elég szomorú, hogy a dokid ezt nem így kezelte. Sajna a gomba olyan, hogy ha nincs kikezelve, az szépen visszafertőz. Ezért kell az irigátort is fertőtleníteni, s a partnert is kezeleni.

Ő általában csak egy krémet kap, és annyi a megkötés, hogy kezelés alatt ne legyen szex. Ez max 5 nap, ami kibírharó.

Jobbulást!

Ui.: menj el másik nőgyógyászhoz, több szemn többet és másképp lát

2009. márc. 22. 10:26
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát, igen, ez a doki nem nagyon való semmire...

Megpróbálok keresni egyet helyette...

Köszi!

2009. márc. 22. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!