Vény nélkül milyen fogamzásgátlót lehet venni?
Még egy kérdés,a ciklust hogyan szoktátok számolni?
Én sose számolom hanem megjön mondjuk 10-én és akkor tudom következő hóban is kb. 8-12 körül meg fog jönni,hisz a hónapok is eltérőek.
Nincs vény nélkül.
www.ciklus.hu
Regisztrálsz, aztán már csak feljegyzed magadnak, mikor volt meg, beírod, kb hány napos a ciklusod, és a rendszer előre kiszámolja neked.
Fogamzásgátló tablettát nem tudsz vény nélkül venni, azt a nőgyógyász írja fel alapos kivizsgálás után. Viszont vannak már fogamzásgátlási módszerek, amit recept nélkül is kapsz, pl. hüvelykúpok, hüvelytabletták, spermicidek.
A ciklus pedig a menstruáció 1. napjától a következő menzesz 1. napjáig tart. Így kell számolni.
Hány éves vagy? Nem tudod hogy kell kiszámitani a ciklust, de már tervezed, hogy szexuális életet élsz?
Valószinű hogy nagyon fiatal vagy, ilyenkor nem is nagyon ajánlott még hormonális fogamzásgátlót használni. Viszont védekezni feltétlen kell, ha már belevágsz. Az óvszer nem csak a terhességtől véd meg, hanem sok nemi betegségtől is.
Óvszert, spermicidet, pesszáriumot lehet kapni vény nélkül. Ezek is fogamzásgátlók.
Hormonális készítményeket természetesen orvosi recept nélkül nem kaphatsz.
A ciklust azért kérdeztem,mert én sose foglalkoztam vele,mert csak 2-3 nap eltérés szokott lenni,mindig rendes időben jön meg nekem,így sose számolgattam a rendszeresség miatt,sose foglalkoztam hogy épp 28 vagy 30 naponként jön meg éppen.18 vagyok már és tudom hogy az óvszer az jó,mindenképp használnánk,de jobb lenne fogamzásgátlót is használni a biztonság kedvéért,mert az óvszer az összes nemibajttól nem tud megvédeni.Meg volt olyan hogy évekkel ezelőtt kíváncsiságból,vízzel telecsurgattunk egy gumit és lyukas volt,100 %-os védelem nincs.Jobb mindenre felkészülni.Hallottam esemény utáni tabiról is.
Akkor csak nőgyógyász írhat fel fogamzásgátlót,mert a reklámban mintha vény nélkülit reklámoztak volna?
Meg van barátnőm akit nem is vizsgált meg a doki,csak felírt neki mindig is,se vérvizsgálat,se nőgyógyászati nem volt.Dokihoz meg nem akarom menni,még nem állok rá készen.Másképp nem lehet fogamzásgátlót szerezni ami jó is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!