Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátlót kiadják recept...

Fogamzásgátlót kiadják recept nélkül, ha megígérem, hogy kedden beviszem a receptet?

Figyelt kérdés
Nagyon úgy tűnik, hogy elvesztettem a receptet és holnap kell elkezdenem a szedést. Már egy csomó helyen megnéztem, keresem még persze, de esélytelennek tűnik:( Járt már így valaki? Kiadták neki recept nélkül?
2010. okt. 30. 20:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nem, ezt akkor mindenki mondhatná.

A jövöben meg akkor váltsd ki a receptet, amikor MEGKEZDED az utolsó levéllel - akkor nincs olyan, hogy azonnak kell, de nem tudod már idöben feliratni.

2010. okt. 30. 20:36
 2/18 A kérdező kommentje:

MIndig azonnal ki szoktam váltani,amikor megkapom a receptet, de most túl sok minden jött össze egyszerre, ez volt az utolsó kb. a fontossági listán.

Kioktatást nem kérek, inkább ötletet, hogy Pesten melyik gyógyszertárban van valakinek ilyen tapasztalata. És kedden tényleg beviszem, hiszen el tudok menni háziorvoshoz feliratni. (Mivel most költöztem, nőgyógyászhoz nem jutok el a héten, mert 100 km-re van és az új városban még nem találtam és amíg a régihez le tudok jutni, addig nem is tervezem, hogy váltok.)

2010. okt. 30. 20:39
 3/18 anonim ***** válasza:

Hallod-e, neked is idöben jut eszedbe, hogy nincs gyógyszered!

Egyébként meg biztos nem ad ki a gyógyszertár recept nélkül. Ha nem viszed utána be, akkor öket büntetik meg - ennyit biztos nem ér meg nekik a te hanyagságod.

2010. okt. 30. 20:40
 4/18 anonim ***** válasza:
Az esti maci is megígérte, hogy hallgat és még is köpött...
2010. okt. 30. 20:40
 5/18 anonim ***** válasza:
Ha mindig ugyanabban a gyógyszertárban szoktad kiváltani, és ismer már a gyógyszertáros akkor lehet, hogy kiadja, nálunk volt már rá példa, hogy anyukám elvesztette a receptet, és kiadta neki a gyógyszertáros, mert ismeri, és tudta, hogy be fogja majd vinni a receptet.
2010. okt. 30. 20:41
 6/18 anonim ***** válasza:
tapasztalat; személyes ismeretség kérdése.
2010. okt. 30. 20:43
 7/18 A kérdező kommentje:

Sajnos nem ismernek, új város, én sem ismerek szinte senkit.

Tényleg muszáj kioktatni? Ti sosem hibáztok? Költöztem, munkahelyet váltottam, nagyim kórházban, 2 hétig én is nagyon rosszul voltam, a kórházat éppenhogy megúsztam, de közben dolgoznom kellett. Tényleg olyan megbocsáthatatlan, hogy ma akartam kiváltani a receptet? Aki csak kiosztani tud segítés helyett, inkább ne írjon, van elég bajom enélkül is.

2010. okt. 30. 20:43
 8/18 A kérdező kommentje:
De miért ne vinném be? Feliratom és beviszem. Aki megígér valamit és mégis segget csinál a szájából és nem tartja be, az ne magából induljon ki.
2010. okt. 30. 20:44
 9/18 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen miért is nem mész el nőgyógyászhoz? Bemész a körzetihez és csak annyit mondasz, hogy elveszítettem a receptem és holnap kellene elkezdenem szedni, kérem, írja föl nekem. S rendszerükben látja, hogy neked azt valóban felírták. Ettől még simán járhatsz a régi nőgyógyászodhoz. De talán még egy sima háziorvos is fel tudja neked írni, ha látja, hogy jogos a kérésed. De azért a biztonság kedvéért menj el egy bármilyen nődokihoz, aki épp rendel a körzetedben, nem kell ezt túlbonyolítani.

Az, hogy egyetlen gyógyszertáros sem fogja neked kiadni a gyógyszert recept nélkül, kb millió százalék és ha belegondolsz, ezt neked is be kell látnod.

2010. okt. 30. 20:44
 10/18 anonim ***** válasza:

"De miért ne vinném be? Feliratom és beviszem. Aki megígér valamit és mégis segget csinál a szájából és nem tartja be, az ne magából induljon ki."

Kicsit értetlen vagy. Nem arról van szó, hogy a gyógyszerész mit gondol és miből indul ki. Nekik egy egy kőkemény szabály, hogy vényköteles gyógyszert csakis vény ellenében adhatnak ki. Máshogy nem is tudna, mert van a vényen egy vonalkód, amit le kell csippantania.

Ha meg mégis kiadná nélküle, az az állásába kerülne, ha az esti záráskor kiderül. Szerinted lesz olyan, aki kockáztatni fogja az állását amiatt, hogy te elhagytad a recepted?

2010. okt. 30. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!