35 év felett milyen fogamzásgátlást javasolt az orvosotok (a spirálon kívül)?
Figyelt kérdés
36 éves vagyok, 2 gyerekkel, kb. 1 hónapja van spirálom (normál, nem Mirena). Most megjött, és dől belőlem a vér, így (majd miután beszéltem az orvosommal) gondolkodom azon, hogy más módszert választok, mert ez így hosszú távon borzasztó lesz.2011. máj. 13. 10:11
1/5 anonim válasza:
én is két gyerek után tetettem fel, az első 4 hónapban vérezgettem össze-vissza, kell idő, amíg ez beáll, ma már kevesebb és rövidebb ideig tart a vérzésem, mint spirál előtt.
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, ez megnyugtatott kicsit.
2011. máj. 13. 10:29
3/5 anonim válasza:
Szia
Adj egy kis időt még a szervezetednek hogy hozzászokjon. Persze ha nem lesz jobb akkor vetesd le. Nekem kétszer volt már spirálom. Az elsőnél én is így voltam az első hónapokban. 1 évig viseltem azt a spirált. A végén én is a sok vérzés miatt vetettem le. Aztán megpróbáltam egy másik fajtát is.(nem emlékszem már a nevére).Az pedig 5 évig nem okozott semmi panaszt.:) Az orvos nekem legutóbb írt fel tablettát ( pedig 35 éves vagyok), de azt meg én nem szeretném szedni. Úgyhogy marad az óvszer vagy a megszakításos módszer, ami tudom hogy nem biztonságos.Úgy hallottam, hogy 35 év felett lehet kérni az elköttetést is, ha már biztos hogy nem akarsz gyereket. Ez is egy lehetőség.
4/5 anonim válasza:
Én óvatos lennék a spirállal,és a megszakításos módszerrel is, ugyanis nekem így született majdnem két testvérem (az egyik lecsúszott spirál miatt, a másik megszakítás után)...Pesszárium nem jöhet szóba esetleg? Talán még az az, ami nem hormon, de mégis megbízható, bár sajnos körülményesebb a használata.
5/5 A kérdező kommentje:
a körülményes használatot szeretném elkerülni...
2011. máj. 13. 22:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!