Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Terhesség! Valami baj van a...

Terhesség! Valami baj van a személyekkel?

Figyelt kérdés

Nos, tegyük fel, hogy van egy 15-16 éves lány, aki aktív nemi életet él egy 27 éves fiatalemberrel. Nos, a bökkenő az, hogy ezalatt a 4-5 hónap szexuális élet alatt egyszer sem védekeztek (kiv. megszakításos módszer -bár szerintem az nem sokat véd-) A "gond" az, hogy a lány még nem esett teherbe. Szerintetek ez mitől lehet?

15L - osztálytárs

2011. máj. 11. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%

"Viszont semmi bajom, mert rendszeresen járok vizsgálatra, és mindent rendben talál a doki mindig. "

Sima nőgyógyászati vizsgálattal nem derül ki pl az, hogy átjárható-e a petevezetőd. Vagy épp az, hogy a párodnak megtermékenyítőképesek-e a spermiumai.

Mi lett volna, ha mondjuk 17-18 évesen (vagy amikor kezdted a szexuális életed) teherbe esel?

Persze, most gondolom az jön, hogy "de nem estem teherbe". De ha teherbe estél volna, akkor mi lett volna?

Nem gondolod, hogy undorító dolog egy gyerek életét kockáztatni?

2011. máj. 13. 10:10
 12/17 anonim ***** válasza:
53%

Neked semmi közöd az én életemhez és döntéseimhez, én ezt így látom. Leírtam a tapasztalataim, ahogy mások, és a véleményem, miszerint teherbe esni nem olyan könnyű. És akármennyire nem tetszik az okosoknak, a megszakítás is egy védekezési forma, csak éppen a TERMÉSZETES védekezések egyik fajtája. Ami nem olyan biztonságos, mint mikor hormonnal bombázzák szét a szervezeted, de ha ügyesen csinálod, nincs belőle baj, mint látod. Nem én vagyok rá az egyetlen példa. Inkább ezt vállalom, mint azt, hogy esetleg később ne legyen gyerekem egyáltalán, mert a sok hormon szanaszét bäszta a szervezetem, és még szépen fogalmaztam.

22/L

2011. máj. 13. 10:29
 13/17 anonim ***** válasza:
Én sem használok hormont, mégis biztosabb módszerrel védekezek. Nekem nem lenne tiszta a lelkiismeretem, ha tizenévesen elvetetnék egy gyereket, csak azért, mert nem voltam képes óvszert használni.
2011. máj. 13. 11:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Köszönjük Emese! :)
2011. máj. 13. 11:19
 15/17 anonim ***** válasza:

Most próbálhatsz oltani, de egyszer komolyan elgondolkodhatnál ezen az egészen. Kb. olyan ez, mintha vki totál részegen vezetne, majd utána azt mondaná, de hát nem öltem meg senkit". Nem, de megölhetett volna. És ha tovább folytatja, lehet el is jut odáig.

Legalább lehet gyereked...jah. Majd megmondhatod neki, hogy "lett volna egy kis tesód is,csak elvetettük, mert fiatalok voltunk."

Az olyan emberek, mint te egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy bizony velük is megtörténhet.

Úgy védekezel ahogy akarsz, de legalább ne biztatnál rá másokat is. Voltam gyakorlaton szülészeten, és bizony láttam hány fiatal jött abortuszra. Elhiheted, nem óvszer meg tabi mellett lettek olyan sokan terhesek.

2011. máj. 13. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyik osztálytársam 3 évig védekezett így a barátjával, hetente többször voltak együtt, még menzesz alatt is (ami azért nem egészséges!), aztán a 3. év végére a csaj estin folytatta a gimit, mert teherbe esett a kislányával.

Meg van a Pharmatex, ami ilyen spermaölő krém/kúp, unokatesóm 5 évig használta gond nélkül és most mégis 4 hónapos terhes, pedig ugyanúgy alkalmazta, mint előtte, mindent betartott, aztán mégis fiatal anyuka lesz.

2011. máj. 13. 12:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Meg annyi hozzafüznivalom az eddigiekhez, hogy rendszeres mensesnel eleg jol kiszamithato az az 5-6 nap, amikor varandos lehet valaki. Viszont megsem kiserleteznek ezzel olyan kapcsolatban, amiben nem okes, ha megis baba lenne. Mert egy megfazas, vagy bizonyos etelek kesleltetik/elöbbre hozzak a mensest (citrom, paradicsom es hasonlok) es maris csuszik aszamitas.
2011. máj. 13. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!