Mi lehet ez? Mellrákra gyanakszom!
27 éves nő vagyok, van egy 2 éves fiam, aki 11 hónapig szoptattam. Mindig rendszeresen átvizsgálom a mellemet, olyan havonta 2X biztos. Ma este rémülten vettem észre, hogy a jobb mellem szélén, a hónaljtól jobbra csomó van a mellemben és tapintásra fáj is. Teljesen kétségbe estem, mert a családunkban előfordult már rákos megbetegedés.
Enyhén szólva is pánikba vagyok esve. Kedden tudok csak háziorvoshoz menni és ki tudja mikorra kapok beutalót a szűrésre. Valaki tapasztalt még ilyet?
Lehet,hogy csak egy becsomósodott tejmirigy,de lehet,hogy nem.Valóban járj utána. Nőgyógyászat,ultrahang,mammográfia,mintavétel.
Én 1 éve vagyok túl a kemoterápián,és pontosan ott volt a csomóm,ahol Neked.
Kb. 2 hete vizsgálhattam, akkor még nem éreztem semmit.
Viszont fél éve más okból kifolyólag volt vérvételem és magas volt egy értékem, amire azt mondták gyulladás lehet a szervezetembe, de nem találtuk meg, hol lehet. Attól félek, hogy azt jelezte a vérvétel akkor is, és már baj van. Persze, nem akarok rosszra gondolni, de érthető, hogy bepánikoltam, van egy 2 hónapos fiam.
Tejmirigy nem nagyon lehet, hisz nem szoptatok több, mint 1 éve már.
Kedves második válaszoló, neked milyen tüneteid voltak? Azt olvastam, ha fáj, az jó, mert ha baj van, akkor még az elején tarthatok.
Egyelőre próbálj meg megnyugodni. Ha két hete még nem éreztél semmit, akkor azért tényleg nem tűnik valószínűnek a rosszindulatú daganat. Ha meg esetleg mégis az lenne, akkor tényleg az elején járhat a dolog.
Egyébként nekem menzesz környékén szokott becsomósodni a mellem, és némelyik iszonyatosan tud fájni.
A második vagyok.Én is egyszercsak észrevettem a jobb mellemben,inkább a hónaljhoz közel egy csomót.És igen is érzékeny volt tapintásra.Elmentem mammográfiára,és nem mondtak semmit.Annyira a hónaljamban volt,hogy szerintem nem látták.Eltelt egy év,mikor elmentem a szokásos éves nőgyógyászatra.A csomó nem nőtt,de érzékeny volt.A nőgyógyász átküldött ultrahangra,még ott mintát vettek.A szövetten megérkezése után 2 héttel műtöttek. Kivették,sugár és kemoterápiát kaptam.Ma már jól vagyok.
Járj utána!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!