Sokszor hallom :Csaszarral szultel? Konnyu dolgod volt!
En termeszetes uton szultem es el sem tudom kepzelni (ha nincs ra egeszsegugyi ok) ,hogy a csaszart valasszam.
Hisz ez egy komoly mutet, mindent atvagnak. Ezt konnyunek nevezni nem inkabb rosszindulat/onsajnaltatas/versenges?
Nos, én sosem mondanék ilyet, de ettől még igza, hogy ÁLTALÁBAN sokkal könnyebb dolguk van azoknak a nőknek, akiknek császárral jön világra a babájuk.
Ugyanis ma már nem egy hosszanti vágást csinálnak, hanem a bikinivonalnál vízszintesen, ami alig fáj a műtét után, hamar és könnyen gyógyul.
Na nézzük:
1. Természetes szülés: Mivel ez a természet rendje, hamarabb felépül belőle a nő, azonnal kapcsolatba kerül a babával, a gyereknek is jobb.
2 Császáros szülés: Csak komoly okkal végzik, hetekig -néha hónapokig- tart amíg felépül belőle, évekig gondot okozhat, behatárolt a további szülések száma, nem mindig van lehetőség rá, hogy azonnal kapcsolatba kerüljön a babával, a babának is nagyobb sokk.
Hát nem tudom mitől lenne könnyebb dolga...
Én az első babámat császárral szültem.Bikinivonalnál vágtak.Nagyon fájt utána,nagyon nehezen gyógyult,ez egy komoly műtét!
A második terhességemnél már a doki ajánlotta a császárt,de én eldöntöttem,hogy ha ezt egészségügyi ok nem indokolja köszi nem...És természetes úton szültem.Bár a szülés fájdalmas,mégis azt mondom,ez a könnyebb.Szülés után pár órával már sétáltam,hamar felépültem,míg a császár után hetekig,hónapokig szenvedtem.
Aki ilyet állít,az nincsen tisztában avval mennyire nem könnyű dolog a császármetszés...Arról nem is beszélve mennyi kockázattal és szövődménnyel járhat.Összenövések,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!