Urológián csinálhatnak így katéterezést? :S
Nagyon fáj a bal vesém (csak 1 van), voltam vele ultrahangon, vizeletvizsgálaton és vérvételen vesefunkcióval. Mind a két vizsgálat teljesen negatív, a vesefunkciók tökéletesek. Vese homok gyanúra kaptam gyógyszert, de semmi javulás nincs rá, ezért utaltak be urológiára. Gondolom ott is lenne vizelet meg uh meg minden, de hát 1 hete volt minden nekem, most se lesz szerintem változás. :S Ha katéterezni akar, akkor tuti otthagyom. :S Meg annak szerintem semmi köze a veséhez, mivel nem fáztam fel, meg a vizelet is rendben volt. :S
18L
Már ne haragudj, de a katéterezés egyszerüen hozzátartozik a vizsgálatokhoz, ez kb ugyanaz, mintha nem engednéd, hogy vért vegyenek a vérképhez. Szerinted hogy tudnának valamit megállapitani az okoról, hogy miért fáj a veséd, ha nem vizsgálnak meg?
Ha viszont úgy érzed, hogy TE okosabb vagy és többet tudsz a szükséges vizsgálatokról, mint a SZAKorvos, akkor egyáltalán minek mégy orvoshoz?
Bizony van köze hozzá, hisz a vizeletben lévő fehérjét ami gyulladásra utal csak vizsgálattal tudják kimutatni, a sterilebb vizeletvétel érdekében pedig szükséges a katéterezés.
Pláne ha valóban csak egy veséd van, nem jó félelemből elhanyagolni a vizsgálatot.
Egy vesével születtem. Azért gondoltam, mivel már csináltak vizeletvizsgálatot idén 2x. Utóbbit a múlthéten és semmit nem találtak benne, pedig már 1 hónapja fáj a vesém. De a katéterezés meg nagyon nagyon fáj, legalábbis anya szerint, meg akiknek volt még és kérdeztem, meg levetkőzni sem akarok. :S Az egész családom egészségügyben dolgozik, ezért tudunk minden fajta vizsgálatot soron kívül csináltatni és eddig minden negatív, de már ők sem tudják így, hogy mi a bajom, mert másfajta orvosok. :(
A homokot azért feltételezték, mert egyrészt napi fél liternél nem iszok többet (hányinger tör rám, ha szomjvágy nélkül iszok) meg mert csak mozgásra fáj a vesém.
Nagy butaság, ha nem mész el, anyukádtolmeg szörnyen nagy butaság,ha olyanokat beszél neked, hogy a katéterezés nagyon fáj. (okos szülő, gratulálok. ha még igazat is mondana)
A katéterezés kellemetlen, de nem fáj.
és nem poénbólcsinálják az orvosok,hanem,hogy pontosabb eredményt kapjanak.
Ha pedig nem állaptják meg, hogy mi a bajod, akkor gyógyítani se fognak.
Ha a rokonaidorvosok és ezt nem tudják és nem magyarázzák el neked, akkor nem szeretnék a kezük közé kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!