Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Gerincferdülést hol tudnám...

Gerincferdülést hol tudnám kezeltetni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, tavaly végeztem a középiskolában,amivel együtt megszűnt a gyógytorna és gyógyúszás. Pár napja újra előjöttek a fájdalmaim, a gerincemen, a szegycsontomon és a kulcscsontomon is. Muszáj elegáns oldaltáskát hordanom, hátizsákkal nem mehetek dolgozni. Kezd elviselhetetlenné válni a dolog. Mit tudnék tenni az ügy érdekében?
2011. ápr. 15. 10:03
 1/5 anonim ***** válasza:
[link] Itt nézelődj,hátha segítenek.
2011. ápr. 15. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Kérsz beutalót az orthopediára, ott meg majd megmondják, hogy hova tudsz menni gyógytornára stb...
2011. ápr. 15. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Inkabb kezdjel el jogazni, de otthon!

Etkaanyo jogaja Neked valo, hiszen O is egy komoly betegsegbol epult fel, tehat nezd meg, mivel konnyen elsajatithato gyakorlatokrol van szo.

Pilates Joga. TEhat DVD lejatszo szukseges es a kazetta, s igy otthon tudod rendszeresen vegezni ezeket a gyakorlatokat, hiszen csak akkor lesz gyogyito hatasa, a rendszeresseg nagyon fontos!

2011. ápr. 15. 10:28
 4/5 anonim ***** válasza:
nem tudom h gerincferdülésre jó-e, de az én S alakú gerincrendellenességemre tökéletesen megfelelt a futás! Csak helyesen kell csinálni, és rendszeresen. Minden második nap kimegyek futni 3 kilométert, az itteni parkot ahhoz 2x kell körbefutnom, közben figyelek a légzésre, jó mély levegőket veszek, kiegyenesedve futok, nem görbülök, a kezemre is figyelek, ne lengjen nagyokat, kicsit hajlított térddel futok, Próbáld ki! Gyorsan segíthet, de ha kihagysz 2-3 alkalmat, megint fog fájni.. tapasztalat ;)
2011. ápr. 15. 12:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Konkrétan nem tudom megmondani,hogy melyik típusú az elváltozás,de az én mellkasom egyik oldala magasabban van,mint a másik. Tavaly azt mondták,hogy ez csak esztétikai probléma,de olvastam olyat is,hogy elszoríthatja a tüdőt. Tehát itthoni tornába nem igazán kezdek,nehogy "félretornázzam" magam. nyújtásokat szoktam csinálni,ami kicsit enyhíti a fájdalmat. A futás nálam is tervbe van véve. :)
2011. ápr. 15. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!