16 éves vagyok, és szeretnék fogamzásgátlót iratni magamnak. De nem szeretném hogy a szüleim tudjanak róla, meg lehet oldani valahogy?
Képes vagy ilyen fiatalon már mérgezni magad :S
Védekezzetek inkább gumival!
Én ezt nem tartom mérgezésnek! Ez óvatosság. Szerintem.
Köszönöm a válaszokat!
Nem csak tablettával lehet védekezni. Igen is 16 évesen korai a tabletta. Nincs kifejlődve normálisan a hormonrendszered, nincs olyan stabil ciklusod és peteérésed, mint egy 20-30 éves nőnek.
Ha most leállítod a peteérésed tablettával, akkor a későbbiekben jó esélyed van cikluszavarokra.
Nem ilyen fiataloknak találták ki a tablettát és kész. Hiába írják fel fiataloknak is, marhára nem egészséges.
De ha te mindenáron ezt akarod, akkor menjél el dokihoz, nem fog szólni a szüleidnek.
Csak aztán ne csodálkozz, ha abbahagyás után esetleg nem rendeződik a ciklusod, és több évet kell szenvedned, és orvotól orvosig járnod, hogy lehessen gyereked.
Egyetértek!Köszönöm!
A gyógyszer igenis káros főleg 16évesen!
Kedves Kérdező, én csak annyit javasolnék, hogy jól gondold meg a döntésed. A fogamzásgátló iszonyat nagy üzlet, és mint sajnos az egész gyógyszeripart, itt sem érdeklik az orvosokat, hogy mennyi kárt okoznak ezzel az embernek.
Sajnos nem beszélnek a rengeteg, végleges mellékhatásairól.
Pl, csökkenni fog a libidód, hajlamos leszel hüvelygombára, vizesedésre, stb.
Én is szedtem 16 évesen kezdtem el, életem egyik legrosszabb döntése volt. Állandó hüvelygombám volt, még ha nem volt párom akkor is, stb....rengeteget tudnék mesélni.
Lehet nem tudlak meggyőzni, de hidd el, minden szempontból jobban jársz, ha pároddal óvszerrel védekeztek.
A következő oldalon rengeteg infót találsz a fogamzásgátló mellékhatásairól: [link]
Ha lejjebb görgetsz, hasznos kérdéseket, válaszokat találsz.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak: nem fogják megtudni. De kérlek kérd meg az orvosod, hogy alaposan vizsgáljon meg, (vérvétel, májfunkció, hüvely...).
Sok sikert a döntéshez, remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!