Anyukák! Ti helytelennek tartanátok 18 éves lányotoknál, ha el szeretne menni nőgyógyászhoz? És ha fogamzásgátlót szeretne íratni?
Szerintem
1. 18 éves, tehát az ő dolga
2. Nagyon klassz, hogy ezzel együtt megbeszéli az Anyukájával, tanácsot kér
3. Ehhez jó lenne tudni, hogy van-e stabil barátja, mennyire van felvilágosítva a védekezésről és a betegségekről is, mert a terhesség csak az egyik fele, a gumi sok mástól is véd.
4. Nőgyógyászhoz el lehet menni vele, a tablettáról lebeszélném és inkább a gumi felé terelgetném, de ez tényleg szituáció függő. Ha másfél éve együtt van a barátjával, akkor a tabletta se kizárt.
Amikor 17 voltam anyuval megbeszéltem, hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni (akkor már 2 éve együtt voltam a barátommal), egy csomó kérdésemre válaszolt és el is kísért a nődokihoz, hogy ne menjek egyedül.
25/N
Én teljesen helytállónak tartom,hogy elakar menni nőgyógyászhoz.Ha már él nemi életet akkor mindenképpen fontos lenne,hogy megnézze az orvos,hogy minden rendben van-e.Én 19 évesen voltam először,és méhszájsebet találtak,amit szerencsére,így időben tudtak kezelni.Ezért is bíztatok mindenkit,hogy menjenek évenként szűrésre.
Gondolom a lányodnak a fogamzásgátló nem ok nélkül kell neki.Szerintem örülj neki,hogy foglakozik a védekezéssel.Szerintem te sem örülnék neki ha hazaállítana terhesen.Meg amúgy is már egy felnőtt nő,ő is eltudja dönteni,hogy mit szeretne.
18 éves vagy, vagyis nagykorú. nincs más rokonod/közeli barátnőd, akivel elmehetnél (ha nem akarsz egyedül)? ha anyukád nem akar róla hallani, akkor nem kell beszélni neki róla.
27/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!