Anyukák! Ti helytelennek tartanátok 18 éves lányotoknál, ha el szeretne menni nőgyógyászhoz? És ha fogamzásgátlót szeretne íratni?
Magyarázd el neki, hogy még mindig jobb ha felelősségteljesen védekeztek, mint hogy maholnap szülj egy gyereket, akit nem tudsz felelősséggel felnevelni, vagy ne adj isten abortuszra kerülne a sor. Kérdés miért ellenzi a fogamzásgátlót? Szerintem a gumi pénzkidobás és kényelmetlen (ezt el is mondhatod neki) Ha azért, mert úgy véli, hogy árt a szervezetednek, írassatok fel hüvelygyűrűt. Ugyanúgy kell felhelyezni, mint a tampont, jóval kevesebb a hormontartalma és nem megy át a szervezeteden (bélrendszeren), csak alulról hat.Havonta egyszer kell csak feltenni és ugyanolyan biztonságot nyújt mint a tabletta. Pl a nuvaring nevű, nézz utána neten és mutasd meg neki, ha ezért ellenkezik.
Tök mellesleg felnőtt vagy hivatalosan nem kell anyuci hozzá. Csak akkor, ha nem tudod miből kifizetni a három havi adagot, aminek az ára sokszor 6-7000-re rúg. Én sem kérdtem ki anyám véleményét annak idején. Elmentem írattam amikor hazamentem meg közöltem. Ennyi
Örülnék neki, ha felelősségteljesen viselkedne. De mivel nőgyógyász szeretnék lenni, erősen reménykedem benne, hogy nem menne el másik orvoshoz.
A fogamzásgátló meg hát...kérdéses. Ameddig tudnám, én is inkább a gumi felé terelgetném, vagy megpróbálnék hormonmentes megoldást kínálni.
Egyébként miért nem akarja a tabit anyukád?
Azért, mert az egészségedet félti, vagy azért, mert alapból az ellen van, hogy már szexuális életet élsz?
Azért nem mindegy. Ha azt sem akarja, hogy szexelj, akkor le kell vele ülni, és megbeszélni, hogy már nem vagy gyerek. 18 éves korban véleményem szerint normális dolog, főleg ha régóta tartó kapcsolatod van.
Viszont ha azért ellenzi a tablettát, mert fél, hogy bajod lesz tőle, azt meg tudom érteni.
Ez esetben kérd meg, hogy kísérjen el orvoshoz, és beszéljétek meg együtt a dokival, vizsgálatok után, hogy szaba-e szedned vagy sem.
Nincs zsebpénzed? Diákmunka? Mert a tabletta tényleg drága...
Szerintem le kéne ülni vele megbeszélni őszintén, ha látja, hogy felkészült vagy, tudod, mit akarsz, talán sikerül meggyőznöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!