Hány éves kor alatt nem szabadna egy lánynak fogamzásgátlót szedni?
Ezt nem lehet általánosságban megmondani. Van, akinek még 20-30 évesen sem lenne szabad.
De nagy általánosságban 17-18 éves kor alatt nem nagyon lehetne. Persze ebben a korosztályban is előfordul olyan lány, akinek régóta teljesen szabályos vérzése és peteérése van, olyannak pedig elvileg lehetne.
De pl 15 évesek között már iszonyatosan ritka az, aki tényleg érett rá testileg és hormonálisan.
Ha nagyon szigorúan vesszük akkor a hormonális érés kb 18-21 éves kor közt fejeződik be, tehát ezelőtt semmiképpen nem lenne tanácsos elkezdeni hormonokkal bombázni a szervezetet.
Sajnos ma már ott tartunk, hogy a nődokik már 14-16 éves korban is felírják, mert nem kell nekik a vita és talán jobb később egy hormonproblémás esetleg pco-s lányt kezelni mint egy becsúszott gyerekkel tönkretenni egy tini életét.
Nem vagyok fogamzásgátló ellenes, én is szedek tablettát, de szerintem legalább a 18 éves kort meg kéne várni. Mindezek mellett ésszel kell élni nemi életet.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!