Fél éve járok nőgyógyászhoz rendszertelen menstruációval, de még mindig nem rendeződött.50 ezer Ft-nál járok+gyógyszerek. Ti mit tennétek a helyemben?
lehet,hogy jobb lenne ha enm hormongyógyszerekkel próbálkoznátok.sztem hagyd ott a dokit és kezdj el szedni gyógynövényes cseppeket.ENERGY terméket ajánlanék.
próbáld ki,veszíteni nem veszíthetsz vele.
it tudod beszerezni: [link]
én szombatheliy vagyok és ahol vesszük ezeket a termékeket a néni nagyon aranyos mindig nagyon jó terméket ajánl bármiről is van szó.20 éve ismerik a szüleim,ő ajánlotta a BauerLecitint(gyógynövényes készítmény) a dédmamámnak azóta is mindig azt issza és most 95 éves :)
írj,h mi lett veled.
szép 7végét :)
Milyen idős vagy? Ha hormon készítményeket szedsz, akkor két hónap szerintem abszolút nem elég ahhoz, hogy kitisztuljon a szervezeted és visszaálljon a normál kerékvágásba. Én is azt javasolnám, hogy most legalább egy fél évig kerüld az ilyen jellegű készítményeket, és próbálkozz inkább valamilyen természetes gyógymóddal, gyógynövényekkel, teákkal, cseppekkel. Hihetetlen, de olykor sokkal többet segítenek, mint bármi más, és kevésbé terheli meg a szervezetedet. Csak hogy egy példát mondjak, én nagyon gyakran felfázok, és ha havonta kétszer mennék a dokimhoz ezzel, akkor havonta kétszer írna a dokim rá antibiotikumot. Megelégeltem, hogy nála ez megoldás a problémámra, nem is számít mennyire fáztam fel, írja mint a cukorkát... elmentem egy "zöld boltba" és kikértem az eladó néni tanácsát, hogy mit javasol. Cickafark füvet ajánlott ülőfürdőzéshez, és tőzegáfonya teát töménytelen mennyiségű fogyasztásra. Most már ha felfázok, azonnal készítem a fürdőt (napi kétszer), és másfél-2 liter teát viszek magammal mindig mindenhova... iszonyat gyorsan átmos, és két nap alatt megszűnnek a panaszaim antibiotikum nélkül! Szerintem érdemes lenne neked is kipróbálni. Az ilyen boltokban dolgozók nagyon is tisztában vannak a gyógynövényekkel, és a termékeik hatásaival, így ha elmondod mi a problémád, valószínűleg azonnal tudnak terméket ajánlani, próbáld meg, hátha bejön! Messze nem kerül annyiba mint ez a sok gyógyszer és magándoki, még is hatásosabb olykor.
Cisztára, esetleg hormonokra vizsgáltak már?
Szia!
Én szinte teljesen így jártam mint te. Azzal a különbséggel, hogy nem nőgyógyászati problémám volt de szerintem ez végül is mindegy. Szóval nyolc hónapig jártam egy orvoshoz hol magán hol szakrendelésre. Nagyon alaposnak tűnt és aranyos is volt. Ő is egy idősebb férfi gondoltam hogy csak érti a szakmáját meg sokmindent látott már. Meg tudtam róla hogy kórházigazgató is volt. Szóval egy csomó vizsgálatra elküldött mindig negatívak voltak az eredményeim. Aztán felírt egy gyógyszert vagy injekciót adott akkor egy darabig jól voltam majd mentem vissza hozzá mert kezdődött minden elölről. És akkor persze ismételték a vizsgálatokat meg az ismételt vizsgálat ismétlését is. :) Szóval nem mondom hogy nem kételkedtem benne néha de tényleg nagyon alapos volt. Volt olyan hogy a férjem elkísért és őt is behívta és őt kérdezgette hogy nem e változott meg a személyiségem mostanában stb. Aztán az lett a vége hogy ő küldött másik orvoshoz. De elmondta hogy őhozzá bármikor visszamehetek akár mi van és ne menjek a magánrendelésre mert ott fizetni kell hanem inkább a szakrendelésre menjek. Úgyhogy nem mindegyik pénzéhes. Akihez küldött ő is nagyon aranyos és öt hét alatt diagnosztizálta a betegségemet. Persze lehet hogy neki a korábbi eredmények alapján már könyebb volt. Egyébként mindkettő ugyanolyan orvos csak akihez most járok neki az ilyen betegségek a szakterületei. Szóval én a helyedben nem váltanék ha alaposnak és megbízhatónak gondolod. Természetgyógyászhoz akkor mennék ha már tudják hogy mi okozza a rendszertelenséget. Mert nekem is ajánlották hogy menjek természetgyógyászhoz de örülök neki hogy nem mentem. Mint kiderült elég komoly kezelhető de nem gyógyítható betegségem van. Úgyhogy ezután én is el fogok menni természetgyógyászhoz de mellette gyógyszereket fogok szedni.
Bocsi ha kicsit hosszú lett. :)
Köszönöm a hosszú, kimerítő válaszokat! :)
Mint írtam, nem szedek hormongyógyszereket és soha nem is szedtem... 2x szedtem progeszteront, hogy legyen megvonásos vérzésem, de annak nem szabadna bekavarni, mivel ha nincs peteérésem, akkor ugye progeszteronom sincs, így csak pótolva lett ez a hormon.
Egyébként pedig olyan gyógyszereket szedek amik blokkolják/serkentik a hormonreceptkorokat, de 0 hormontartalmúak. És mindig a határétkeken belül maradtak a gyógyszerektől a hormonértékeim.
Nem akarok megsérteni senkit, de nem hiszek a gyógynövényekben. Illetve bizonyos esetekben/mértékig igen, megfázás, meghűlés, esetleg kisebb gyulladások, de nem hinném, hogy a női ciklusba van értelme gyógynövényekkel beleavatkozni. Épp annyira elzárkózom ebben az esetben a gyógynövényektől, mint a hormonoktól.
Utolsó, a te válaszodnak különösen örülök! :)
Remélem azóta is jól vagy!
Pontosan mi a problémád? Csak a ciklusoddal van gond?
Egyébként nem biztos, hogy el kellene zárkóznod a gyógynövényektől.
Persze lehet, hogy nem használ semmit, de legalább ártani sem árt.
Ha meg véletlen használ is, az tényleg jó:)
Nekem is hasonló gondjaim vannak. Rendszertelen vérzés, erős szőrösödés, magas tesztoszteron, PCOS.
Voltam pár dokinál, eredmények:
1. nőgyógyász: Szedjek tablettát. (inkább nem...)
1. endokrinológus: Szedjek tablettát
2. endokrinológus: Én ehhez nem értek, átküldöm a profhoz
3. endokrinológus: Még véletlenül se szedjek fogamzásgátlót. Adott vmi nem szteroid tabit, ami leviszi a tesztoszteront. Hatásos, az igaz, de nagyon drága, és nem szedhetem a végtelenségig.
Most kerestem egy új nőgyógyászt, aki a természetesebb módszerek híve. Ajánlott egy gyógynövényes tablettát, és azt javasolta, egyelőre nézzük meg, mi lesz az endokrinológus kezelésének az eredménye. Ha nem lesz hatásos, akkor pedig megpróbálunk vmi mást.
Az a baj, hogy sajnos a hormonrendszert helyretenni marhára nem egyszerű.
Nagyon összetett. És igazából a legtöbb bajnál a kiváltó okot sem tudják. Nem tudják mi az o, mi az okozat...
Azt hiszem türelmesnek kell lenni:/ De szerintem tényleg ne zárkózz el a természetes dolgoktól:)
Még mindig jobb megoldásnak tartom, mint minden bajra fogamzásgátlót írni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!