Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tisztasági betéttel vagy anélkül?

Tisztasági betéttel vagy anélkül?

Figyelt kérdés

A minap olvastam egy cikket a neten. Arról volt benne szó, hogy a hüvelynek van egy természetes öntisztulása, ami egyéntől függően eltérő mértékű váladékozással jár. Tulajdonképpen ez a nem kóros folyás, amikor semmi fertőzésről nincs szó, csak van. A cikkben azt írták, hogy akiknek ez egy kicsit nagyobb mértékű, azok hajlamosak rá, hogy állandóan tisztasági betétet használjanak. De ez nem jó egészségügyi szempontból, mert a tisztasági betét nem teljesen légáteresztő, plusz műszálas bugyi, szűk naci és hogy ez a baktériumok szaporodását segíti elő.

Én ezen kiakadtam. Akkor mégis mit csináljon az, akinek fokozottabb a váladéktermelődése?? Egyszerűen ne használjak semmit és menjen a bugyimba? Egyrészt cserélgethetném a bugyimat naponta 10-szer a higiénia érdekében, mert nekem senki nem magyarázza meg, hogy az a jó, ha ottmarad bugyidban és esetleg még át is áztatja, másrészt meg azért a nap végére elég kellemetlen "illatok" lennének azon a tájékon.

Kíváncsi vagyok a véleményekre, ti használtok tisztasági betétet mindig, illetve mindig mikor indokoltnak érzitek?

2011. márc. 20. 22:02
 1/10 anonim válasza:
100%
én mindennap használok.ha nem tenném be minden nap, a bugyim estére tökre olyan fehér megszáradt izével lenne tele...nagyon undorító. :S én inkább teszek be minthogy elázzak....és amúgy vannak olyan tisztasági betétek amik átengedik a levegőt, de amúgy tesztelheted, tedd a szádhoz és fújj erősen, ha nem sikerül fújni akkor nem ereszti át a levegőt, de ha igen akkor pedig egyértelmű....nem biztos hogy ez konkrétan jó teszt, de másképp nem tudom hogy lehetne megbizonyosodni hogy léátengedő-e....bár az is igaz, hogy odalent nincs akkora szélvihar amilyen erősen te átfújnál rajta...na mind1, ez nekem már kicsit zavaros....xD
2011. márc. 20. 22:10
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

De amúgymeg ha ennyi kijön akkor miért nem raksz be egy betétet?

Én marhaságnak tartom hogy a tisztasági betét nem légáteresztő, már hogyne volna az.

2011. márc. 20. 22:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Tisztasági betéttel! Vannak jó minőségű, légáteresztő betétek, nem pállik be az ember lánya altája. És persze szükség szerint ezt is cserélni kell a nap folyamán. Szerintem így sokkal higiénikusabb, mint átázott bugyiban és nadrágban üldögélni estig.
2011. márc. 20. 22:27
 4/10 anonim ***** válasza:
én nem használok tisztasági betétet, pedig nekem se kevés... persze, ha reggeltől estig programod van, érdemes betenni, de tényleg nem ajánlott minden nap, mert nem egészséges. nem lesz semmi baja a bugyidnak, ha egy fél napig nem cseréled le, meg neked se lesz tőle semmi bajod!
2011. márc. 20. 22:28
 5/10 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem lesz bajom, ha nem használok, de nem érzem magam tisztának és ez idegesít. Amúgy a cikket egy nőgyógyász írta. Szóval szakmailag biztos igaza van, de mégiscsak férfi, szal nem tudja milyen hülye érzés, ha nincs ami felszívja azt a váladékot és egész nap érzed a nedvességet.

Am itt a link, ha valakit érdekel a cikk.

[link]

2011. márc. 20. 22:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha sok a váladék, nyugodtan használj tisztasági betétet, de viszont pamut bugyit viselj mindig! És kerüld a szűk nadrágokat.
2011. márc. 21. 07:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is használok tisztaságit,csak néha itthon nem.
2011. márc. 21. 10:22
 8/10 anonim válasza:
Általában én is használok. Csak úgy mellesleg évek óta, és különösebb bajom még nem volt belőle.
2011. márc. 21. 15:49
 9/10 anonim ***** válasza:
szerintem nyugodtan használd csak az a lényeg hogy cseréld rendszeresen és hogy illatmentes legyen a tisztasági betét
2011. márc. 21. 17:14
 10/10 anonim ***** válasza:
a tisztasági betét sztem nagyon jó; alldays-t használok,frissebbnek érzem magam és nem látszik át-
2011. márc. 22. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!