Hogyan lehet kigyógyulni a pánikbetegségből?
Hónapok óta pánikbetegség kínoz, agorafóbiák, teljesen ki vagyok készülve. Jártam pszichologushoz egy darabig, aztán ő azt mondta, hogy szerinte nagyon jól haladok a terápiával, és az utolsó kezeléskor azt mondta, hogy szép lassan egy hónapon belül meg fognak szűnni a pánikzavaraim, és megbeszéltünk egy időpontot, hogy felhivom majd és elmondom mi van velem... Elmondtam neki, hogy kb 3 hétig full jól éreztem magam, de kb 2 hete újból kínoz az egész, mintha visszaesnék... Nagyon félek hogy valami pszichiátrián fogok kikötni, nem akarok kedélyjavító, meg nyugtató gyógyszereket zabálni.(frontint szedek alkalmanként, de nem minden nap, mert félek h rászokok... csak ha nagyon szarul érzem magam, akkor kapok be egyet)
Kérlek segitsetek, adjatok tanácsot, mert teljesen el vagyok keseredve, nagyon félek :(
Nyugi! Én is megjártam a poklot (2004-2010), de már túl vagyok rajta. A tanácsom: 1. Keress egy másik pszichológust, aki megtanítja neked a légzéskontrollt, és az izomkontrollt.
2. Szedd csak nyugodtan az antidepresszánst (pl. Rexetin), nem lesz tőle az égvilágon semmi bajod. A gyógyszerellenes hisztéria a te esetedben nagyon sokat árt! Nagyon lassan növeld a mennyiséget az előírtid, és később, ha abbahagyod, nagyon lassan csökkentsd!
3. Ne szedj nyugtatót (pl. Xanax), mert arra tényleg rá lehet szokni, és bizonyos esetekben az még ronthat is az állapotodon.
4. Kitartás! Meg fogsz gyógyulni :)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!