Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abortusz vagy gyermek vállalás...

Boszi41 kérdése:

Abortusz vagy gyermek vállalás 40 felett?

Figyelt kérdés

Mindenki(férfiaké is) véleménye érdekel,de kérek mindenkit a kúlturált véleményekre és válaszokra.

Szeretném,ha leírnátok azt is,hogy kifizettetnéd-e a 40 feletti nővel az abortuszt?

2011. márc. 15. 08:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kedvesek vagytok.Köszönöm a válaszaitokat.

Igazad van mellette szóló érveket nem irtam.Ennek csakis lelki okai vannak.Így is elég feldolgozni ami történik.Elég a megalázás amit a rendszer nyújt.Megvetés a legtöbb reakció és ezt igazán akkor érzed ha benne vagy.

Könyebb lenne azt mondani megtartom,hisz a két nagy gyerekemet teljesen egyedül neveltem fel.De 19 éves voltam makk egészséges.

Másik válaszadó köszönöm már a jó szó is vigasz amúgy meggyütört lelkemnek és nem kis lelkismeret furdalásnak.Igen nem rágodom már a döntésen...csak igazságtalannak tartom a rendszert ami körül vesz.Amikor a legnagyobb szükség lenne az embernek a segitségre,akkor fordul el még a törvény is.A bizottságon a védőnő se igazán megértő,bár ő is nő és kerülhet hasonló helyzetbe.

Empátia tanuljuk a nővérképzőben és az orvosok is az egyetemen.De hol van ma már ez...csak a pénz .pénz...erről szól az egész világ.

Történetesen ha pl.nincs 30.ezrem minden érvem ellenére kényszerítenek egy olyan gyermek megszűlésére akit képtelen vagyokl felnevelni.Jelzem ez jelenleg az én problémám,de sajnos nem vagyok egyedül ezzel....Nem is magam miatt tettem fel a kérdést,hisz én eldöntöttem és ha kell kölcsön kérek.De elgondolkoztató a törvény ezzel kapcsolatban és az egész hozzáállás.Sokan inkább megszülnek ilyenkor és jobb esetben csak örökbe adják,de úgye van rosszab eset is.Kényszer soha nem szűl jót.

2011. márc. 15. 10:05
 12/18 A kérdező kommentje:

9:53 látod ezt én is kérdezem?!!De ne kelljen már kiselőadást tartanom mik lehettek a bajok.Lehet csak figyelmetlenség és a GUMI DEFEKTES LETT.Én se rosszból írom neked,de néha úgy érzem sokan tőkéletesek és soha nem történik olyan,ami amúgy elképzelhetetlen.Pedig sajna vannak kiszámíthatatlan dolgok.Ha elhiszzük,ha nem.De hiába is keresem már mi lehetett a gond a baj már meg van és nekem kell vele megbirkoznom.

Még egyszer hangsúlyozom nem a saját magam baját akarom hárítani.Nem tanácsok miatt írtam a kérdést.Véleményeket vártam és nem kimondottan az én bajom miatt.Könnyű itélkezni és utólag okosnak lenni.

Még valami nem én kapaszkodom a RTG-be.Én tanácsért mentem a kezelő orvosomhoz,mert nem volt szándékom elvetetni.Ő vázolta a lehetséges eseteket,akár rám nézve akár a babára.Ebben a tudatban már nem látom jó és felelőség teljes döntésnek ha megtartanám a babát.Lehet pálcát törni nem zavar.Mindenesetre kivánom soha nem kerüljön senki hasonló helyzetbe.

2011. márc. 15. 10:17
 13/18 anonim ***** válasza:
9:26 vagyok, a szintén 41 éves nő. Megpróbálom dióhéjban összefoglalni: Felneveltél már két gyereket, a harmadik felelős védekezés mellett "csúszott be", sem az anyagi, sem az egészségi állapotod nem engedi, hogy megtartsd, ráadásul ez utóbbit az orvosok is megerősítik. Helyesen döntöttél, ismétlem, most már ne rágódj rajta, ne őrlődj! Azt pedig, hogy kell-e a beavatkozásért fizetni (nem szívesen használom az a... szót), azt beszéld meg az orvosoddal. Én úgy tudom, hogy ha orvosilag indokolt, akkor ingyenes!
2011. márc. 15. 12:36
 14/18 A kérdező kommentje:

9:26 Látod a kezelő orvosom ezt javasolta,le is írta,de a nőgyógyászz főorvos nem bolint rá.Ezért a védőnő se.Így fizetnem kell.Erre írtam elég nehéz a rendszer.A törvényben van a bibi.

Köszönöm neked mégegyszer.

2011. márc. 15. 14:18
 15/18 A kérdező kommentje:
A természet mindent tud:a baba szive a 8-9 hét között megállt,amit 11 hetesen vettek észre az ultrahangon.A műtéti időpont kitűzésekor már nem abortuszra kaptam időpontot,hanem elhalt magzat elvételére.
2011. márc. 31. 18:41
 16/18 anonim ***** válasza:
Szegény úgy látszik megérezte:((
2011. márc. 31. 19:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Szegénykém, látod, ő sem akart nektek több gondot okozni... ezt megkönnyeztem.

(a 9:26-os 41 éves nő)

2011. márc. 31. 19:27
 18/18 A kérdező kommentje:

Kedves 9:26-os!

Én is megsírattam és az jutott eszembe:szegénykém életét adta a lelkemért:(((

Ezek szerint jól döntöttem,hisz esélye se volt szegénynek:((De talán igy könyebb lesz feldolgozzam:(

2011. ápr. 1. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!