Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi egy abortusz menete?

Mi egy abortusz menete?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék prédikációt, védekeztünk mindig és becsúszott a baba de azóta már nem vagyunk együtt, suliba jártok... és nem szeretném megtartani. Onnantól leírná valaki ennek a menetét hogy a nőgyógyász megállapítja hogy terhes vagyok és hogy utána hova kell menni stb. El tudom titkolni az abortuszt a szüleim és mindenki más elől vagy ez olyan dolgokkal jár amit nem tudok hazudozni...??? (már nagykorú vagyok)
2011. okt. 11. 13:32
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%
El kell menni a családvédőbe,egy elbeszélgetésre,Majd x idő múlva ismét van egy elbeszélgetés......Ha a második elbeszélgetés után is úgy döntesz,hogy nem akarod se megtartani,se örökbe adni,akkor a szülészeten kell időpontot kérni,ahol újra megvizsgálnak majd kitűzik az időpontot az abortuszra.Mivel nagykorú vagy a szüleidnek nem kell tudnia,de kell valaki aki hazavisz a kórházból másnap,mert ha jól tudom egy napot bent kell maradni.Az árát nem tudom,hogy mennyi,de több tízezer ft.
2011. okt. 11. 13:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tudok ha elmultál 18,nem kell a szülői beleegyezés.
2011. okt. 11. 13:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
30e körül van.
2011. okt. 11. 13:36
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Ha tanulsz és nincs jövedelmed, szerintem adnak "kedvezményt". Ahogy az elsö irta. Családsegitö védönő, majd pár nap múlva újra családsegitö! Ha utána is úgy döntesz abortusz, akkor ad egy papirt, csekket. Csekket befizeted, nögyógyásztól kérsz beutalót! Ha nem szültél még, egy nappal korábban kell bemenned. Másnap megcsinálják, majd ha jól vagy, délután hazamehetsz. Nagykorunál nem kell szülöi beleegyezés.
2011. okt. 11. 13:42
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Elmész az orvoshoz, ad egy papírt róla, hogy x hetes terhes vagy. (12. hétig lehet elvégeztetni az abortuszt, de a terhességet az utolsó vérzés első napjától számolják.)

Utána majd ő elmondja, hogy hova kell még menned. De úgy tudom vmi családsegítőhöz, elbeszélgetnek veled, hogy miért nem akarod megtartani, felvilágosítanak a védekezésről, aztán kapsz 3 nap gondolkodási időt. 3 nap múlva visszamész, megmondod, hogy még mindig akarod vagy sem.

Kapsz majd egy csekket, amit be kell fizetni (30 ezer forint).

Ha nagykorú vagy, nem kell a szüleid beleegyezése.

Ha még nem szültél és nem volt abortuszod, akkor előtte nap kell bemenned a kórházba, feltesznek egy tágítót, aztán következő nap műtét. Kb. 15 perc az egész, rövidaltatásban csinálják. Aztán különböző méretű fémrudakkal kitágítják a méhszájad, majd vákuummal kiszívják a magzatot, vagy kiszedik fogóval, aztán kikaparják a méhed. Utána mikor felébredsz még pár óráig megfigyelnek, aztán mehetsz haza.

Az orvos jó esetben elmondja, hogy mit kell kerülni (pl. szexet azt hiszem 6 hétig), mikor kell visszamenni kontrollra stb. Ha magától nem akarja megmondani, kérdezz rá.

2011. okt. 11. 17:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat! Itt olvastam több helyen is hogy aznap kell bemenni és délután már haza is engednek de akkor tuti hogy aki még nem szült annak előző nap kell befeküdni??? Egyébként meg prédikálás nélkül is elég szarul érzem magam, semmi szükségem nincs az okoskodásokra. Nem voltam felelőtlen stb., azt meg csak én tudom hogy el tudnék-e normálisan tartani egy gyereket és fel tudnám-e nevelni normálisan.
2011. okt. 11. 22:22
 7/16 anonim ***** válasza:
79%
Meg kell beszélni az orvossal, hogy ne kelljen előtte befeküdni. Elég reggel odamenni. íha elvégezték a műtétet kb 2-3 óra múlva haza tudsz menni. Nem lesz semmi bajod. Hívhatsz taxit is, ha szükséges. Az egyik ismerősöm saját kocsival szokott utána hazamenni.
2011. okt. 13. 22:59
 8/16 anonim ***** válasza:
81%
ne hallgass a vallási fanatikusokra, nincs szánalmasabb, mint amikor valakinek a képzelt barátja mondja meg, mi helyes... kitartás!
2011. okt. 14. 06:33
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Fennen hangoztatják az örökbeadást, de azzal nincsenek tisztában, hogy milyen következményei vannak! A a mai magyar törvények szerint, aki örökbe adja a gyermekét, nem lehet soha többé se nevelőszülő, se gyám (pl. ha ne adj isten, meghal a testvére, akkor a testvére gyermekeinek nem lehet gyámja), és ha esetleg a későbbiekben nem jön össze a baba, örökbe sem fogadhat soha! Ezeken a területeken örökre elvágja magát az örökbeadó.
2011. okt. 14. 08:51
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

"Az egyik ismerősöm saját kocsival szokott utána hazamenni."

WTF?? Szokott?? Minden hónapban elmegy abortuszra vagy mi a franc?

2011. okt. 14. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!