Hogyan? Pcos és a többi. Segístek! Van remény?
Hogyan állapította meg? Azért kérdezem, mert nekem is ezt mondta az egyik, ránézésre (pedig jó drága doki volt). Aztán egy másik nem látott semmit, de ő legalább vette a fáradtságot, és ultrahangot is csinált.
Ha tényleg PCOS-ed van, akkor endokrinológiára menj (sztk alapon van), mert ez NEM nőgyógyászati betegség, ott csak tüneteket okoz. Ott tudják kezelni, meg elmagyarázzák, mire kell figyelni.
A diétával kapcsolatban: nem a "fehérhús" a lényeg, hanem a szénhidrátmennyiség csökkentése. A rossz hír viszont az, hogy ha fontos az egészséged, nincs más választásod, főleg ha még inzulinrezisztenciát is megállapítanak. De azt tény, hogy pont a (rossz minőségű) szénhidrát az olcsó...
Nekem is ez van. Az orvosom kijelentette hogy ahogy a nagy könyvbe meg van írva.... ez akkor elég szarul esett :(
Elmentem egy endokrinológushoz ő felírt egy gyógyszert először metfogammát ( nem túl nagy összeg) nekem attól nagyon ment a hasam ( a szénhidrát szegény diétát nem tudtam tartani :D ) ezért kaptam másikat metformin xr(ez sem). Nekem fogynom kéne, de a mensim se akar beállni :S
.
22 éves vagyok, sokat olvastam én is róla, de nem kell így elkeseredni. Nem annyira szörnyű ez. Nehezebben eshetünk teherbe, de az orvosom megnyugtatott hogy lehet azon is segíteni. Nézd a jobbik oldalát, kevesebb az esélye a nem kívánt terhességnek :) tudom kicsit morbid, de ne ess kétségbe :)
Első vagyok.
Mivel cseszeget a párod? A betegséggel? Vagy... a gyerekkel? El sem tudom képzelni, mert szerintem az ember párjától elvárható, hogy a bajban inkább mellénk álljon, sem hogy cseszegessen...
Szerintem sem kell (még) ennyire elkeseredni... Ingyen orvosból is van rendes biztosan... Kifogtál egy bunkót. A nagyobb baj az, hogy ezek szerint nem is tájékoztatott rendesen, nem mondta el, hogy hova kell fordulnod...
A betegség ellen vagy az orvos ellen?
A betegség ellen nagyon nem is tudsz mit tenni, szénhidrát mentes diéta, ha egy kicsit duci vagy, meg gyógyszer.
Az orvost meg le kell szarni. Ha esetleg megint visszakerülnél hozzá, akkor a vizsgálat végén ki kell e osztani a taplósága miatt...
De ebben a betegségben egy endokrinológus többet tud segíteni mint egy nődoki. :)
A 2. voltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!