Van rá remény, hogy tíz éven belűl meglessz a végleges gyógymód pikkelysömörre?
Figyelt kérdés
2011. szept. 24. 16:37
1/10 anonim válasza:
Azért ha jobban keresel, már most is gyógyítható.
2/10 anonim válasza:
A pikkelysömör egy gyulladásos betegség, amelyet az immunrendszer befolyásol. Nagyon bonyolult a kialakulásának mechanizmusa, melyet a tudósok még csak részben ismernek. A mai kezelésekkel meggyógyítani ugyan nem lehet, de az új terápiás lehetőségeknek köszönhetően tünetmentessé tehető. Az elkövetkezendő 10 évben a terápiája valószínűleg sokat fog fejlődni (mint ahogy az elmúlt 10 évben is sokat fejlődött), de mivel ez egy genetikusan meghatározott betegség, ezért a teljes gyógyulást csak génterápia hozhat. Azt pedig szerintem 10 éven belül még nem oldják meg. Keress fel bőrgyógyászt, mert amint mondtam nagyon szépen lehet már kezelni a tüneteket.
3/10 A kérdező kommentje:
:'~(
2011. szept. 24. 20:50
4/10 A kérdező kommentje:
Tüneti kezelések elmulasztják a pikkelysömört, de sajnos nekem max 2-3 hét és újra kijön rajtam. Góc nincs, betartom az étkezési szabályokat(nem eszem: tejet, zsíros kajákat, alkoholt sem stb...) és mégis tele vagyok psorival és patanással is. :(
2011. szept. 24. 21:03
5/10 anonim válasza:
Szerintem csak tüneti kezelések lesznek sajnos...a genetika egy nagyon agyafúrt dolog.
6/10 anonim válasza:
Próbálkozhatsz az alternatív gyógymódokkal is. Ha nekem gyógyíthatatlan betegségem lenne, biztos, hogy nem ragadnék le a hagyományos orvoslásnál. Tudom: nincs rá garancia, hogy beválik, de legalább mindent megpróbáltál. Egyébként a lelki dolgok is sok mindent befolyásolnak, ezt is számold bele.
7/10 anonim válasza:
Enbrel 50 mg doki felirhatja injekció lábadba adod be nem para és sokkal jobb lesz töle, jah és amugy 150 ezres gyógyszer csak ingyen megkapod ha pikkelysömörös vagy.
8/10 anonim válasza:
Ez az embrel csömörből vödörbe a mellékhatásai alapján:
"Enbrel-t vagy az Enbrel-lel megegyező módon ható gyógyszert kapó néhány gyermeknél és serdülőnél rákos megbetegedés alakult ki (közte szokatlan típusúak), mely olykor halálos kimenetelű volt." www.egeszsegkalauz.hu
9/10 anonim válasza:
A röntgensugaras gócvizsgálat szart nem ér. Szerintem egy MRI-t megér
10/10 anonim válasza:
Van egy újfajta karotinoid tipusú gyógyszer ami hatásos volt az ismerősömnél. A napfény terápiáal szintén tünetmentes lehetsz. Ha dohányzol, akkor hagyd abba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!