Mi az a gép a nőgyógyásznál illetve milyen vizsgálatot csinál ilyenkor?
Figyelt kérdés
Van amikor olyan kék fénye van az nem tudom mi, illetve bedug valamit aminek vannak ilyen távcső szerű része amibe belenéz a doki(nem túl kellemes).2011. márc. 1. 10:20
2/5 anonim válasza:
Nem tudom pontosan mire gondolsz.
A nögyógyász álltalában kézzel vizsgál. Bedug egy úgy mond kacsaacsört amivel kicsit kinyitja a hüvelyt így belát a méhnyakhoz. aztán felnyúlhat eléggé, így mindkét oldalról a petefészket is megtudja nézni és a méhet is. Aztán amit még felnyomhat egy hüvelyi ultrahang amivel megint csak az egész belsö részt megtudja nézni. kívülröl ultrahangozni szoktak.
Ha nincs semmi bajod akkor csak kézzel vizsgál és kenetet vesz. Ha van fájdalmad vagy elváltozás vagy vérzés akkor csinálhatja a fentieket plusszban.
A terhesség alatt pedig mindegyiket csinálja.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok terhes, de nekem vizsgálatnál mindig megnéz ezzel a kütyűvel(nagy, tologatható úgy mint az uth gép), olyan mint egy távcső aminek a végén van egy hosszú valami amit bedug, illetve baktériumoknál vmi kék fényel világít a nemiszervemre.
2011. márc. 1. 12:00
4/5 anonim válasza:
Kolposzkópnak hívják, nagyító szerkezet. A méhszájat vizsgálják vele, a méhnyakrákszűrésnek része. Nagyításban jobban látszik, ha van valami eltérés, akkor vesznek onnan mintát, és kiderül, hogy mi az.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2011. márc. 1. 12:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!