Csak márciusra adtak időpontot az endokrinológushoz. Azért adtak ilyen későre mert nem vittem magammal beutalót? Csak egy vérvételt szeretnék h akkor van-e hormonzavarom vagy nincs. Vagy kérhetek ilyen vizsgálatot máshol is?
egy másik orvos tanácsolta h fogyjak mert túlsúlyos vagyok nem kicsit (105kg). És én mondtam neki h más is mondta h keressek fel endokrinológust, mert szőr van az arcomon (bajusz,áll alatt, tokánál) + csak néha menstruálok, sokat izzadok, hirtelen sokat híztam,de csak nehezen tudok fogyni - arra gyanakodtam h Pcos-em v más hormonális betegségem van. Ő mondta h keressem fel a háziorvost, de nem oda mentem előbb.
Háziorvostól nem lehet kérni sztk-s vérvizsgálatot h nincs-e hormonzavarom?
Nagyon szeretném tudni h mi a baj pontosan és le akarok fogyni, mert így nem tudok normálisan élni, remélem vki tud jótanácsot adni.
Nem. Azért kaptál csak márciusra, mert k.vahosszú várólista van és kevés orvos. Ha nem kell beutaló, akkor beutalóval sem fog gyorsabban menni. Ha gyorsítani akarod a dolgot, max magándokihoz tudsz elmenni, vagy kivárod a márciust. Sajnos ez ilyen.
De egyébként amilyen hormonvizsgálat neked kellene (nemi hormonok - tesztoszteron is beleértve - és pajzsmirigy hormonok), azoknak nagy részét a nőgyógyász is meg tudja csináltatni. Akkor már a vérvétellel előrébb leszel, és az eredményeket viheted az endokrinológushoz.
Endokrinológiára mindenképpen kell beutaló.
Házidoki csak bizonyos hormonokat nézethet, de egy belgyógyászhoz lehet hamarabb bejutsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!