Miért ítélik el ezt mások, pedig erről nem tehetek?
Sajnos pajzsmirigy betegségem van, és ennek következtében elkezdtem szőrösödni, sajnos az arcomon, államon, hát olyan férfiasan... :(
és sajnos látható is. ez egy betegség miatt van
küzdök ellene, mindent kipróbálok amit orvosok javasolnak, de sajnos nem nagyon tudnak ők sem igazán segíteni
Miért ítélnek el az emberek?
Van rajtam kívül itt ilyen? Neki van valami segítsége? Vagy tud valaki valamit ami segítene?

Őt már többször láttam a tvben, nagyszerű amiket elmondott.
Szerintem böngészd át az oldalukat és keresd fel őket!
Egy próbát megér ;)

baromi nehéz ezzel együtt élni, és ezt csak az tudja aki hasonló cipőbe jár
milyen megismerkedni egy fiuval, akinek be is jövök és rettegni hogy mikor érzi meg hogy olyan az arcom
volt részem abban is még a középiskolába hogy a buszon egy kis barom felfedezte, csak ezt tudom mondani, és másnap a haverokkal ezen nevettek
szörnyű:(

:)
ha valakinek van még valami jó tanácsa szivesen veszem, és amint tudok reagálok rá. de most megyek aludni
köszönöm hogy mindenki normálisan tudott válaszolni:)

Szia, megkérdezhetem, hogy milyen más tüneteid voltak még ezen kívül, hogy szőrösödsz?
Csak mert az utóbbi 1 évben nekem is lett szakállam, meg bajszom is, én minden nap leszedem szőrtelenítő krémmel, de sajnos frissen leszedve is látszik a borosta, olyan, mint apukámnak, amikor frissen borotválkozik. Ezenkívül féléve vacakol a ciklusom is, a kezeim meg jéghidegek (csak olvastam, hogy ez lehet pajzsmirigy-aluműködés miatt). Jövőhéten megyek nőgyógyászhoz, már voltam nála 2x a ciklus miatt, de nem talált semmit, azt mondta, hogy ha most talál semmi kézzel foghatót, akkor átküld endokrinológushoz.

Utolsó: Térj át olyan módszerre, ami tövestől szedi ki a szőrt, különben nagyon megerősödik:(
Én átérzem a helyzeted. PCOS vagyok, és én is szőrösödök rendesen. Mondjuk szerencsére az arcomon kordában tudom tartani a dolgot nagyjából:S
Havonta egyszer kozmetikus leszedi mindenhonnan a szőrt, az arcomra meg pluszban veszek még hideggyantát és ha kinő, akkor leszedegetem.
Nekem most endokrinológus adott tesztoszteronszint csökkentő gyógyszert, azzal látványosan javult a helyzet.
De nincs rá garancia, hogy abbahagyás után esetleg nem lesz rosszabb...
Szerintem is a végleges szőrtelenítéssel próbálkozz, de mindenképp olyanra spórold össze a pénzt, amit bőrgyógyász csinál (persze az a legdrágább...csak az arc több, mint 100 ezer forint..)
Az IPL pl. állítólag nem annyira hatékony.

Szia!
Szeretem, akik tanácsot adnak, de fogalmuk sincs milyen ez a helyzet..
Én veled egy cipőben járok, pontosan ugyan ez a problémám.
Én is férfiasan szőrösödöm, már 10 élves korom óta az endokrinológiát járom. Kaptam mindenféle bogyót, amitől még jobban híztam, és a szőrösödés sem múlt el, csak beállt a menszeszem.
Sőt, olyan gyógyszert is kaptam, amitől kishíjján elpatkoltam, mert olyan mellékhatásokat okozott.
A végleges szőrtelenítés sem végleges már sajnos!
Én voltam ott, kisebb vagyont hagytam ott, lézeres szőrtelenítés volt, 7-8 kezeléssel, 3 hetente kellett járni.
Először 4-5 hónap után kihullott a szőr a nyakamon, nagyon boldog voltam, de utána az összes visszajött!
Teljesen kiborultam, hogy a szervezem, nem bírja ezt leküzdeni sehogy sem.
Most ugyanúgy kell szinte minden nap szőrtelenítenem magam(vagy legalább akkor, mikor elmegyek itthonról)
Gyakorlatilag ez megy 12-13 éves korom óta.
Tudom milyenek a gúnyos tekintetek, a középiskola nekem is horror volt, sose mentem el a többnapos kirándulásokra sem pont emiatt, mert nem akartam, hogy kiderüljön mi a helyzet, bár gondolom így is látták.
szerencsére sikerült párt találnom, aki elfogad szőröstül-bőrüstől, és annak ellenére, hogy azt mondták gyermekem sem lehet, az egészséges életmódom miatt 2 éve már, hogy megszületett a kislányom is.
A családom és a közeli barátaim tudják, hogy mi a bajom, és tudják, hogy nem egyszerű ezzel együtt élni, és már ott tartok, hogy egyáltalán nem érdekel más véleménye.
A testem a testem, a lelkem a lelkem.
Megpróbáltam elfogadni magam, mert nem tudok ellene tenni semmit, ez már életem végéig így marad.
Próbáld meg te is elfeledni, hogy ez van, és ne görcsösen erre gondolj, mert akkor ez ki fog hatni az egész életedre.
Nem egyszerű, tudom, de én próbálok úgy szőrteleníteni és kezelni a helyzetet, hogy ne legyen sose piros és feltűnő a helye, ez a legfontosabb, mást nem tehetek.
Ha érdekel, akkor ebben szívesen segítek, hogy nekem milyen praktikáim vannak.
Üdv!
Szia!
Sajnos én is ebben a cipőben járok.Nekem Jó a pajzsmirigyem,de a hormonjaim annál rosszabbak.Kb. 10 évig szedtem f.gátlót (Mercilon)emiatt.Sajnos gyógyszer nélkül a menzeszem sem állandó.Kb. 4 éve abba hagytam.Utána tűnt fel,hogy az arcom elkezdett erősebben szőrösödni.Borzasztóan zavar.Elkezdtem járni kozmetikushoz végleges szőrtelenítésre.Olyan 1 évig jártam,de nem sok változás történt.Ráadásul az arcomon nagyon érzékeny a bőr,és emiatt tiszta piros volt.Meg eléggé fájdalmas volt a kezelés.Olyan érzés mintha egy forró vasalóval pofán vernének :) Másfél éve nem voltam kezelésen.Azóta szőrtelenítőkrémmel szedem le.Direkt olyat veszek ami érzékeny bőrre van,mégis égett és sokszor kisebesedik az állam.Persze tudom,hogy arcon nem szabadna használni,de nem tudok más megoldást.Meg hát vettem elektromos csipeszt,de hát annyit ér mint halottnak a pofon.Lehet,hogy vissza kéne járnom kezelésre,de már sajnálom rá a pénzt is (6000 ft/kezelés).ebben benne van a bajusz és a szakáll is.Meg egy kezelés előtt 3 hétig nem szabadna leszednem.Nekem 1-2 nap után már borzalmas.Mi lenne 3 hét után?
Bocsi ez egy kicsit hosszú lett.
A leírtakban teljesen magamra ismertem.
Nálam az a helyzet hogy a szőrösödés miatt mentem el, mikor már zavart elkezdtem utána olvasni és sokan az endokronológiát emlegették. Be is jelentkeztem sajnos jó soká kaptam időpontot, akkor pont közbe jöttek dolgok és le kellet mondanom és új időpontot kérni akkor úgy döntöttem nem várok inkább fizetek.
Elmentem ott megvizsgált az orvos, és azt mondta a pajzsmirigyem így tapintásra rendben van, nincs vele gond. Ő a férfi hormonokra gondolt leginkább meg ez a PCO, de azt ki is zárta mert nekem nagyon régen pontos a ciklusom. De azért el kellet menem vérvételre, ultrahangra, ahol a méhemet, pajzsmirigyemet is megnézték. A vérvételből kiderült a pajzsmirigyemmel van gond, meg az agyalapimirigyem sem teljesen jó. Így jött az hogy ezt egy daganat okozhatja az agyalapi mirigyemben. Akkor teljesen magam alatt voltam, mindössze 20 évesen, daganatos diagnózissal. Majd CT-n kiderült hogy a gond szerencsére gyógyszerekkel helyrehozható. Rendbe is jött :)
Az endokronológusom azt mondta szedjem a gyógyszert és ha helyrejön a hormonszint akkro szépen lassan múlik a szörzetem. Hát 23 leszek és semmi pedig szedem a gyógyszert, az idő meg telik. És sajnos már ő sem tudja mi lehet, mert mindenem normális jelenleg ami okozhat ilyen jellegű szőrösödést. Így most úgy döntöttünk hogy szedjem a fogamzásgátlót, mert az biztosan kordában tartja a férfi hormonjaimat, ezen felül megemeltük a pajzsmirigy gyógyszerem adagját hogy kicsit az alúlműködésből átlendüljünk a túlműködésbe hátha ez segít. Hát ez sem jött be, igaz ez csak fél éve alkalmazzuk így még reménykedek. És ezt a végleges szörtelenítést gondoltam most, hátha nekem beválna, az orvos is mondta nem a szakterülete de jó dolgokat is hallot róla.
Én szinte naponta kezelem, mert nekem is elég férfias a szörzetem, és utánna alapozót használok ha megyek valamerre, egy árnyalattal sötétebbet így ez valamelyest lefedi a problémát, de ez nem megoldás tudom.
És én sem merek menni hoszabb időre sehova.
Nekem is sikerült párt találnom, nagy nehezen elmondtam neki, mondta hogy észrevette korábban is, persze ezt gondoltam, de jobb volt hogy maga a tudat az hogy nem tud róla. Így ő és anyukám tud róla, senki más, mert szégyelem, és tudom hogy nem szabad mert ez betegség, de ez senkit nem érdekel, csak ítélkezik, mintha valami mutáns lennék.
Így egy elfogadó párral már nyugodt vagyok, valamelyest könyebb is, de mindig ott a rettegés ki fogja még észrevenni.
És mindenféle praktika érdekel, az egyik válaszolónak meg is köszönném ha leírná nekem.
Ezen kívül bárkivel szivesen váltok privát üzeneteket is, hátha valamelyikünk tud valamiben segíteni a másiknak.
Meg így látatlanban megamból kiindulva még a szégyenérzet sincs meg, kötetlenebb.
És köszönök minden jó szót, minden tanácsot és a megértést is. Nagyon jól esik. És valahol jól esik, hogy nem vagyok egyedül, és sajnálom hogy másnak is ezzel kell együtt élnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!