Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » "a méhszáj érintésre vérzékeny...

"a méhszáj érintésre vérzékeny" ezt mondta a doki rákszűrés után. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet a méhfal, méhszáj falát erősíteni???? a gyógyszertárban kerestem rá vitamint, úgy néztek rám, hogy mit akarok, mintha a holdról jöttem volna...

minden rákszűrés/egyéb vizsgálat után van egy minimális vérzésem.

és jelenleg nem jön meg,(2hónapja) ezért járok dokihoz, és nem vagyok terhes!

van ötlet, mitől maradhat ki a menstruáció?

már fél éve amúgy is alig véreztem, most meg már el is apadt.

29 éves vagyok

Help

2011. febr. 1. 08:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Szerintem érzékenyet mondott, nem vérzékenyet!
2011. febr. 1. 08:58
 2/20 anonim ***** válasza:

Ha vérzékeny lennél, akkor véreznél.

Hormonális problémád lehet.

2011. febr. 1. 09:01
 3/20 anonim ***** válasza:

Nekem akkor mondta ezt a doki, amikor méhszájsebem volt. Amikor hozzáért kenetet venni, rögtön vérzett a seb , ő erre mondta. Amikor rákszűrést csinál, akkor lekapar egy réteget a méhszáj faláról, ettől is vérezhet.

Amitől kimaradhat az sok minden lehet, de egy jó orvos rögtön rájönne.

Lehet endometriózis, PCO, gyulladás, hormonzavar, amihez majd endokrinológus kell.

Ha kiderül,hogy méhszájseb, kapni fogsz majd antibiotikumot, meg gyulladáscsökkentőt..de..általában ez is 1 év, mire meggyógyul.

Nekem a dokim glycern -boraxátummal kente a sebet minden nap és hozzá olyan hintőporral, amit a kisbabáknak adnak a köldöksebre. Így 1 hét alatt begyógyult.

De inkább várd meg a doki véleményét. Ha 3.alkalommal sem jutsz vele semmire, keress másik orvost.

2011. febr. 1. 09:02
 4/20 anonim ***** válasza:

nem tudom ezt miért mondta, lehet azért, mert rákérdeztél, miért vérzel?

amúgy ez teljesen szokványos, ha feldugják a kacsát, akkor nekem is ez van, ritka, mikor nem vérzik egy kicsit.

mert jó mélyre fel kell tenniük.

az összes barátnőmtől megkérdeztem már, hogy nekik is szokott-e vérezni, legtöbbször nekik is, szóval no para.

2011. febr. 1. 09:05
 5/20 anonim ***** válasza:
elmaradhat pl. attól is, hogyha meghízol, vagy túlságosan lefogysz.
2011. febr. 1. 09:06
 6/20 anonim ***** válasza:
Késhet a menses fokozott stressz miatt. A szervezet ekkor önmaga védekezésére fordítja az energiát.Szóba jöhet még a fogamzásgátló gyógyszerek mellékhatása,de lehet hosszabb utazás, nagyobb változás következménye is.Megfigyelhető a kimaradozó vérzés, gyenge, vékony, vérszegény lányokon. A nő dolga a befogadás, az odaadás, a símulékonyság, hiszen ez az ősi jellege. Lehet ez ellen harcolni,de felesleges. El kell fogadni a nőiességed. Akinek gondjai vannak a mensesével, gondjai vannak a saját női létével. Nem képes magát őszintén átnyújtani a párkapcsolatban, a sexben feloldódni. Fel kell kutatni lelkedben, a férfiakhoz fűződő negatív viszonyod rejtett okát.
2011. febr. 1. 09:07
 7/20 A kérdező kommentje:

köszönöm a kimerítő válaszokat

jelenleg megyek vérvételre, vizeletre, ultrahangra

remélem ezekből lehet következtetni pl méhszájsebre, vagy valami, mert el nem tudom képzelni hogyan mutatnák ezt ki ilyen vizsgálatok?!

fizikailag nem vagyok kóros sovány, csak hidegételeken élek, nem érek rá főzőcskézni, totál hulla vagyok amikor hazaérek

lelkileg a párommal sok gondom van, tudat alatt ez is lehet egyfajta "elutasítás"

dehogy erre nem találtak fel vitamint!

ha meg "érzékeny" vagyok, hogyan fogok szülni? ha oda kerül a sor?

2011. febr. 1. 10:45
 8/20 anonim ***** válasza:
érzékeny az nem vérzékeny... hát az, hogy érzékeny az nem jelent komolyabb bajt, attól szülhetsz
2011. febr. 1. 12:43
 9/20 anonim ***** válasza:
Méhet, méhfalat "erősíteni" nem lehet. Ezek nem akaratlagosan mozgatható izmok. Ez öröklött dolog. Olyan, mintha a beleket vagy a vesét akarná valaki erősíteni. Fehérjét és általános multivitamint kell fogysztani, az minden szövetnek jót tesz.
2011. febr. 2. 18:38
 10/20 A kérdező kommentje:

az eredmények szerint makk egészséges vagyok

van egyéb ötletetek?

nincs olyan, hogy "álterhesség"? hogy a szervezet azt hiszi, közben mégsem?

nem tudom mire gondoljak

a dokik fog.gátlót akarnak felírni....nevetséges ez a kezelés

2011. febr. 9. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!