Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Már kétszer elmaradt a menstru...

Már kétszer elmaradt a menstruációm, de negatív a "teszt". Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már második hónapja marad el a menstruációm. Az első elmaradás előtt voltam először fiúval, de védekeztünk. Azóta többször is voltam vele. Mivel sokáig elmaradt, csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. De akkor miért késik már megint? Mi a gond, vagy mit tegyek most?
2011. jan. 30. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:

először is ne pánikolj, a stressz is okozhatja!

hány éves vagy? beállt már a menstruációd? volt mostanában valamilyen stresszhelyzet az életedben?

ha aggódsz, akkor menj el orvoshoz, az a legbiztosabb :)

2011. jan. 30. 11:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Vizsgaidőszakom volt, és stresszeltem eleget, de igaziból aggódok.
2011. jan. 30. 11:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, már beállt a menstruációm, 21 éves vagyok.
2011. jan. 30. 11:05
 4/8 anonim válasza:

Fordulj nőgyógyászhoz. A menstruáció késésének számtalan oka lehet!! Mi ezt így a neten keresztül nem fogjuk tudni megmondani Neked, ehhez egy kivizsgálás szükséges, hogy minden rendben van-e.. Okozhatja a stressz is, bár én ezt hülyeségnek tartom, mert rengeteg olyan lány/nő van aki fél, hogy terhes lesz a védekezés ellenére, vagy egyéb stressz helyzetnek van kitéve és folyamatosan idegeskedik (többek között én is). De ilyen alapon nagyon kevés nő menstruálna. :))

Ha késik egy picit, mondjuk egy hetet azzal még nincs probléma, de a 2 hónap az azért már sok.

Diéta, fogyókúra okozhat menstruáció kimaradást. Nem fogyóztál??

2011. jan. 30. 11:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Jó, csak kicsit tartok a nőgyógyásztól. Hogyan vizsgál meg?
2011. jan. 30. 11:11
 6/8 anonim ***** válasza:

21 éves vagy, élsz nemi életet, és még nem voltál nőgyógyásznál?

Akkor is ideje lenne elmenned, ha nem lenne semmilyen panaszod!

Rákszűrést pl nem ártana csináltatnod.

Nem kell félni az orvostól, nem fog megenni:)

Bemész, kérdez pár dolgot, levetkőzöl alulról.

Kicsit megnéz kívülről, benyúl egy ujjal, megtapogatja a hasad. Esetleg csinál UH-t.

Ha vmi hormonzavarra gyanakodik, akkor elküld vérvételre.

Ha fertőzésed van esetleg (ha nem viszketsz, nincs furcsa folyásod, nem fáj semmi stb, akkor nem vszínű), akkor kenetet vesz.

Vszínűleg csinál egy rákszűrést is. Ilyenkor bedug egy tágítót, és egy fülpiszkáló szerű vmivel kenetet vesz.

5 perc az egész. Kicsit kellemetlen, de nem vészes.

Nemi élet elkezdése után tanácsos rendszeres orvoshoz járni!! Ne hanyagold el.

2011. jan. 30. 11:15
 7/8 anonim válasza:

Nem kell tőle tartani. :) 2-3 perc az egész vizsgálat.

Bemész, megkérdezi a nevedet, mikor születtél, mióta élsz szexuális életet, szedsz-e fogamzásgátlót, elmondod a problémáidat. Ezután leveszed a gatyádat meg a fehérneműdet, beülsz egy ilyen félig döntött székbe megvizsgál ott lent (ez pár másodperc), gondolom csinál rákszűrést mert már élsz szexuális életet. Utána esetleg csinál egy alhasi ultrahangot.

Ennyi az egész vizsgálat. Viszont ha már élsz szexuális életet évente kellene járnod nőgyógyászhoz egy általános szűrő vizsgálatra pl. a legfontosabb a rákszűrés. Illetve 21 évesen már illő lenne tényleg elmenni. Nem bántásból mondom ezeket! :)

Általánosságban a magánnőgyógyászok jobban foglalkoznak a beteggel, hisz nekik érdekük, hogy máskor is oda menj. De SZTK-ban is lehet lelkiismeretes és nagyon jó orvosokat találni. Szerintem kérdezd meg a nő ismerőseidet, hogy tudnak-e ajánlani valakit.

Kösd fel a gatyádat és jövő héten hajrá! :) Nem kell félni, ők csak a munkájukat végzik. Később akár nagyobb baj is lehet belőle ha most nem mész el..

2011. jan. 30. 11:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a teszt negatív, nincs gáz, nem vagy terhes.

A mensi sok dologtól megzavarodhat, pl. egy betegség, még egy szimpla nátha is megbolygathatja, a stressz (különösen vizsgaidőszakban), fogyás-hízás, költözés, utazás...időnként nekem is szokott késni vagy éppen előbb jön meg.

Ha huzamosabb ideig nem áll helyre a ciklusod, menj dokihoz, ő megmondja, mit lehet tenni.

26L

2011. jan. 31. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!