10 évesen menstruálni nem túl korai?
Nagyon jó propagandaszöveg, csak sajnos a fele nem igaz.
Am nálunk 8. környékén jött meg a legöbb lánynak, volt egy csaj, akinek már 10-évesen, nekem pedig 17. Ez sem volt olyan rég, most vagyok húsz.
Tudományos forrásból is annyi van... Viták, feltevések, feltételezések, ellentmondások... Azt hiszel el, amit akarsz, vagy ami épp a szájízed szerint való.
Dokim véleményét kértem ki róla. Szerinte a nők belepisilik az ivóvízbe a hormonokat, amiket nem lehet kitisztítani elmélet egyszerűen hülyeség. (elég tájékozott nő, követi az orvostudomány fejlődését és mondjuk nem egy-két netes cikk alapján so szerintem hihetek neki)
26 éves leszek, de amikor én voltam általános iskolás, volt egy osztálytársnőm, akinek már második osztályban, azaz már 8 évesen megjött. Párom Anyukája mesélte, hogy ő 10 éves volt, amikor menstruálni kezdett. Anyu 14 volt, nővérem 13, de mindketten azt mondták, hogy már szinte az utolsók között voltak, mivel a lányok jó része már bőven menstruált 7.-8. osztályban.
Manapság pedig teljesen szokványos dolog, ha 10 éves kor előtt lesz nagylány valaki.
Szerintem a probléma nem ez, mert ezt nem tudja senki befolyásolni, hanem az, hogy a tinik korán kezdik a szexet, holott 14-15 évesen még nem érettek rá.
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!