Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tényleg a borotválás segített...

Tényleg a borotválás segített rajtam?

Figyelt kérdés

Olyan erős viszketésem volt, hogy már kezdett kellemetlenné válni a közösségben, hiszen alig bírtam nyugton maradni. A borzasztó viszketés erős folyással járt, ezért elmentem a nőgyógyászhoz, azzal a tudattal, hogy tuti biztos gombám vagy valami erős fertőzésem van. S a legnagyobb meglepetésemre semmit sem talált, se gombát, se egyéb fertőzést, baktériumot, egyedül annyit mondott, hogy nagyon erős a folyásom, az csípi ki a bőrömet, azért viszket. Nem tudom, hogy akkor eddigi életem során ez miért nem volt így akkor, vagy pont most mitől változhatott meg a folyásom Ph-ja, de ennyit mondott, én meg kenegettem mindenfélével, de a helyzet egyre csak rosszabb lett. Zuhany alatt, amikor senki nem látta, rendesen martam a bőrömet, mert csak az hozott megkönnyebbülést. Mondanom sem kell, hogy naponta többször zuhanyoztam, és mostam magam ott.

Én a természetes nemi szőrzetet szeretem, és tartom kényelmesnek, ezért nem is borotváltam soha, csak azt a részt, ami kilógott a bugyiból. Csupasz nem akartam lenni soha. Viszont pár napja, amikor már ne bírtam tovább, a zuhany alatt egy hirtelen elhatározással lehúztam az összes szőrt a pun.cimról, teljesen csupaszra, mindenhonnan. Valahogy úgy voltam vele, hogy legszívesebben a bőrömet is leborotválnám a szőrrel együtt, ha lehetne, csak múlna el ez az őrült viszketés. Mint mindig fürdés után, akkor is megnyugodott egy időre, tiszta tisztaságit tettem be, és elmentem dolgozni. Napközben vártam, hogy mikor tör rám megint a ciki, de nem jött a viszketés. Este megint nem, pedig akkor már jócskán fürdőérett voltam. Lefürödtem megint, megint új betét, vártam az éjszakát, és semmi, és ma sem volt semmi, és azóta sem. Egyik óráról a másikra hirtelen elmúlt az őrült viszketésem, hála Istennek, teszem hozzá, de mitől? A szőr lehetett a probléma? Ha igen, akkor vajon miért? Ez nekem annyira hihetetlen, de ha igaz, akkor csupasz maradok, az tuti.

2011. jan. 24. 02:28
1 2
 11/17 tilka ***** válasza:

a nagy és túlzott higiéniának meg az lett a vége, hogy egyre több szuperbaktérium van (keress rá, ha nem tudod mi az)

régen sem borotváltak mégsem lettek betegek tőle. Az idősek sem borotválnak mégsem látsz hosszú sorokat a nőgyógyásznál 60 éven felüliekből. A szőr önmagában nem okoz betegséget, te hülye!

2011. jan. 24. 12:57
 12/17 tilka ***** válasza:

[link]

íme egy oldal ahol az intim higiéniáról írnak

2011. jan. 24. 13:17
 13/17 A kérdező kommentje:

Na te nagyon okos, 12:57! Fogd vissza magad, mert túllőttél a célon! Hogy jössz te ahhoz, hogy számodra idegen embert lehülyézzél? Ráadásul még az értő szövegolvasás se megy neked, mert világosan leírtam, hogy NEM VAGYOK A BOROTVÁLÁS HÍVE, EDDIG SOSE BOROTVÁLKOZTAM! Pontosan ezért csodálkoztam most én a legjobban, amikor borotválás után elmúlt a viszketés, és ezért tettem ki a kérdést, hogy van-e összefüggés, mert NEM TUDOM! Nem azt mondtam, hogy van összefüggés köztük, mert akkor ki se tettem volna a kérdést! Nem is tudom, ki a hülye kettőnk közül!

A többieknek köszönöm szépen!

2011. jan. 24. 13:32
 14/17 tilka ***** válasza:

de hát nem neked írtam, hanem az előtted szólónak, aki szerint a borotválkozás higiénikus, pedig csak esztétikus!

Végül is ha azt nézed ő szólt le téged, mert azt állítja, hogy aki nem borotválkozik az kevésbé tiszta!!!

és nem írtam rosszat sehol, kár hogy ezért kapok majd lepontozást - holott utána lehet nézni, az orvosok (nőgyógyászok, bőrgyógyászok) véleményét írtam le. Egy sorral sem bántottalak téged.

2011. jan. 24. 15:17
 15/17 anonim ***** válasza:

A véleményemet fenntartom, bár nem orvosi szakvélemény az igaz, de egyszer volt egy felületi seb a fejemen amit össze kellett varrni. A hajamat rövidre vágták és a heg körül borotválták, és utána is rendszeresen, mert azt mondták elfertőződhet a seb a hajról rákerülő kórokozóktól. Sosem mondtam hogy a szőr ne lenne higénikus. Nekem sincs vele semmi gondom, tisztában vagyok vele hogy megvan a maga szerepe. A konkrét esetre értettem (szőr folyamatos nedvességgel kombinálva). A folyamatos nedvesség zárt helyen pedig egy melegágy. Ha valakinek nincsenek folyás vagy egyéb problémái akkor nyilván mindegy.

A szitkozódáshoz nem ereszkedem le, így részemről a vita zárva.

2011. jan. 24. 15:19
 16/17 tilka ***** válasza:
annyit hibáztam csak, hogy elfelejtettem címezni a válaszomat. Ne haragudj, de volt itt egy idióta aki kötötte az ebet a karóhoz, hogy a borotválkozás a higiénia része - ez nagyon-nagy butaság, nem hagyhattam szó nélkül. Bocs még egyszer - még új vagyok, legközelebb figyelni fogok arra, hogy kinek címzem a választ.
2011. jan. 24. 15:20
 17/17 tilka ***** válasza:
15:19 jobb is mivel baromságokat beszélsz utólag meg magyarázkodsz. Lehet fertőtleníteni a szőrös részt is, egyébként meg ha gomba v. egyéb fertőzés van akkor sem borotválni kell, hanem hüvelykúpot stb. kezelést alkalmazni. Kérdezd már meg a nőgyógyászodat v. egy bőrgyógyászt mielőtt elszórod a baromságaidat a higiéniáról. Olvasgass hátha többet tudsz majd meg.
2011. jan. 24. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!