Tényleg a borotválás segített rajtam?
Olyan erős viszketésem volt, hogy már kezdett kellemetlenné válni a közösségben, hiszen alig bírtam nyugton maradni. A borzasztó viszketés erős folyással járt, ezért elmentem a nőgyógyászhoz, azzal a tudattal, hogy tuti biztos gombám vagy valami erős fertőzésem van. S a legnagyobb meglepetésemre semmit sem talált, se gombát, se egyéb fertőzést, baktériumot, egyedül annyit mondott, hogy nagyon erős a folyásom, az csípi ki a bőrömet, azért viszket. Nem tudom, hogy akkor eddigi életem során ez miért nem volt így akkor, vagy pont most mitől változhatott meg a folyásom Ph-ja, de ennyit mondott, én meg kenegettem mindenfélével, de a helyzet egyre csak rosszabb lett. Zuhany alatt, amikor senki nem látta, rendesen martam a bőrömet, mert csak az hozott megkönnyebbülést. Mondanom sem kell, hogy naponta többször zuhanyoztam, és mostam magam ott.
Én a természetes nemi szőrzetet szeretem, és tartom kényelmesnek, ezért nem is borotváltam soha, csak azt a részt, ami kilógott a bugyiból. Csupasz nem akartam lenni soha. Viszont pár napja, amikor már ne bírtam tovább, a zuhany alatt egy hirtelen elhatározással lehúztam az összes szőrt a pun.cimról, teljesen csupaszra, mindenhonnan. Valahogy úgy voltam vele, hogy legszívesebben a bőrömet is leborotválnám a szőrrel együtt, ha lehetne, csak múlna el ez az őrült viszketés. Mint mindig fürdés után, akkor is megnyugodott egy időre, tiszta tisztaságit tettem be, és elmentem dolgozni. Napközben vártam, hogy mikor tör rám megint a ciki, de nem jött a viszketés. Este megint nem, pedig akkor már jócskán fürdőérett voltam. Lefürödtem megint, megint új betét, vártam az éjszakát, és semmi, és ma sem volt semmi, és azóta sem. Egyik óráról a másikra hirtelen elmúlt az őrült viszketésem, hála Istennek, teszem hozzá, de mitől? A szőr lehetett a probléma? Ha igen, akkor vajon miért? Ez nekem annyira hihetetlen, de ha igaz, akkor csupasz maradok, az tuti.
Szerintem is elég olcsó választ adott a problémádra, ráadásul szerintem semmi összefüggés nincs a szőrtelenítésed és a folyásod között, sőt, ellenkezőleg: a nemi szerv szőrzete pont arra hívatott, az a funkciója, hogy a baktériumokat, szennyeződéseket megkösse és ezáltal is védje azok vaginába jutását.
Keress fel tényleg egy normálisat, aki valszeg el fog küldeni laborba.
Akkor fog még csak igazán viszketni és fájni, hogy elkezd visszanőni.
Az írás meg kicsit "férfiasra" sikeredett.
nem higiénikusabb a borotválkozás, hanem esztétikusabb lehet legfeljebb.
Annyira hülyét kapok mindig hogy sokan összekeverik, tessék rákeresni a neten, leírják, hogy mi a higiénia. És nem a borotválkozás, hanem pl. a tisztálkodás. Komolyan mintha az koszos lenne, aki nem szedi le! Inkább az a gáz, aki rosszul szedi le, vagy érzékeny a bőre és gennyes szőrtüszőgyulladást kap. Ráadásul a bőrön keletkező sérülésekbe könnyebben jutnak be a kórokozók.
(én amúgy rendszeresen leszedem a fejemen kívül mindenhonnan, de nem szeretem, amikor hülyeségeket hordanak össze ezzel kapcsolatban.)
A kérdés kiírójának pedig: keress egy másik nőgyógyászt, csináljon kenetet.
Nem írtam félre. Igenis higénikusabb. Szerinted miért borotválják le az embert műtét előtt (nem feltétlenül ott, bárhol ahol műtik) mert esztétikusabb mondjuk kopaszon, vagy csupasz lábbal. A szőrben, hajban megtapadnak mindenféle kórokozók. És bizony nem feltétlenül könnyű őket kiirtani (kérdező is mindenféle kencével próbálkozott). A borotva viszont megoldja a fejtűt ugyanúgy mint a nemi szervet támadó élősködőket, gombákat, bacikat stb...
Egyszerű, olcsó, gyors és biztonságos módja a megoldásnak. És ezzel nem azt akarom írni hogy nem tisztálkodott megfelelően a kérdező, de kétlem hogy napi 4-5x rendszeresen van alkalma mondjuk zuhanyozni. Márpedig ha valakinek erős folyása van, az ott megragad és ott marad addig amíg nem jut el zuhanyozni és ha nap mint nap így van akkor előbb utóbb viszketni fog.
Szóval mielőtt lehülyéznél mást légyszíves gondolkozz! Attól hogy te keverted a két szó jelentését más nem biztos hogy így van vele.
ne haragudj, de ez hülyeség. Azért borotválják le, mert a szőr zavaró a varrásnál. Egyébként meg sok kórházban már szüléskor nem borotválnak, holott az esetek többségében van gátvarrás.
Tudod hányszor kellett már hozzád hasonlóakat meggyőznöm? belinkelt oldalakkal stb? a vége mindig az lett, hogy elhúztak a hülye véleményükkel vagy igazat adtak. Keress rá mielőtt hülyeséget beszélsz. Én rá szoktam mindig. A magán véleményed nem orvosi vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!