Mit tehetnék ilyen esetben?
Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok. A menstruációm elég későn jött meg, már majdnem 15 éves voltam, és sohasem volt rendszeres. Volt olyan év, hogy egyetlen egyszer voltam beteg. Többször is voltam orvosnál a problémával, mindig azt javasolták, hogy szedjek fogamzásgátlót, attól majd rendszeres lesz, és ezzel elintézték a dolgot. Amikor rákérdeztem, hogy nem vizsgálnák-e meg, hogy mégis miért, hiszen így nem lehet gyerekem sem, és később nagyon szeretnék kisbabát, mindegyikük azt válaszolta, hogy felesleges, hiszen még nem az elkövetkezendő egy évben szeretnék babát, és semmi kóros elváltozást nem tapasztaltak (sima vizsgálatból ezt megállapították, nem volt sem ultrahang, sem vérvétel). Nagy nehezen elszántam magam, hogy elmegyek magánnőgyógyászhoz. Nála annyit sikerült kisírnom, hogy csinált egy ultrahangot, és megállapította, hogy apró ciszták vannak a petefészkemben, de szerinte ez nem probléma. Vérvizsgálatra ő sem küldött el, hiába kértem, hogy derítsük ki az okát annak, hogy miért nem menstruálok rendszeresen. Már belefáradtam, hogy én könyörgök az orvosoknak, így elkezdtem szedni egy éve fogamzásgátlót, így legalább nem aggódom állandóan azon, hogy vajon terhes vagyok-e, hiszen hiába védekeztünk óvszerrel, évente maximum 3-szor jött meg a menszeszem. Tény, hogy nem szeretnék most gyereket, de később igen, és egyre jobban foglalkoztat a kérdés, hogy vajon lehet-e gyerekem. Mit tehetnék? Járjak addig orvostól orvosig, míg valaki kideríti, hogy miért nem jön meg rendszeresen a menstruációm? De nekem olyan megalázó ez az egész. Ti mit tennétek a helyemben?2011. jan. 22. 21:21
1/3 anonim válasza:
Mindenképp menj el egy másik orvoshoz! Melyik megyében laksz? Mert én tudnék egyet. De én ezt nem hagynám annyiban,mert így az esélyed a terhességre talán 15%
2/3 anonim válasza:
Saját egészségedről van szó, rágd az orvosok fülét addig, amíg valaki nem küld el vérvételre. Én is tudnék magánnőgyógyászt, (de mint az előző válaszoló) melyik megyében laksz?
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként zala megyei vagyok.
2011. jan. 24. 09:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!