Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most használnék először...

Most használnék először tampont de nagyon félek, hogy "nem megy fel". Ti hogy tettétek fel az 1? (bocs ha nem jól fogalmaztam de ezt csak így tudtam leírni) :D12/L

Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Simán bedugtam a középső ujjam segítségével.

Ugyanaz a mozdulat mintha maszturbálnál, csak most az ujjad előtt van a tampon is.

Remélhetőleg még szűz vagy(...), így a mini méretet ajánlom.

Lehet, hogy belül száraz leszel épp akkor, ilyenkor kicsit nehezebben megy fel, de azért told, elrontani nem lehet, sem megsérteni magad.

Persze ne fél méteres körmökkel kaparássz magadban :)

29N

2011. jan. 22. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Először a tamponhasználat legfontosabb szabályai:

1) A különböző fertőzések elkerülése érdekében minden tamponcsere előtt és után alaposan moss kezet szappanos vízzel.

2) Egy tampont 5-6 óránál tovább nem szabad bennt hagyni, de ezt majd idővel kitapasztalod magad is, hogy hogyan, mikor kell cserélned.A csere a tampon méretétől és a vérzés erősségétől is függ.

3) Először mini tamponnal érdemes próbálkozni és akkor, amikor a legerősebb a menstruáció.

4) Csomagold ki a tampont, nézd meg, hogy elég erős-e a kihúzószál.A tampon végéhez tedd oda a mutatúujjadat, a másik kezeddel "húzd szét" az ajkakat és próbáld meg felhelyezni a tampont.Hogy hogyan tudod legkönnyebben felhelyezni a tampont neked kell kitapasztalni.Nekem kezdetben csak úgy ment, ha az egyik lábamat feltettem a wc-re (az ülőkét természetesen felhajtottam) és úgy álltam.Most már a wc-n ülve, vagy állva is fel tudom helyezni a tampont.Ha a tampon felhelyezésnél fájdalmat érzel nem jó irányba próbálod feltenni.A hüvely nem egyenes, van benne egy kis hajlat.Ezért a tampont is úgy tudod felhelyezni, hogy picit hátrafelé és úgy felfelé helyezed.

5) Érdemes a bugyiba tisztasági betétet tenni, így ha átázik a tampon nem rögtön a bugyid lesz véres.Ráadásul a tisztasági betét vékony, egyáltalán nem zavaró.

Remélem segítettem!

15/L

2011. jan. 22. 17:01
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!!:Dúgy döntöttem, hogy várok még 1 hónapot a tamponnal...:Dúgyhogy még írhattok..kössz
2011. jan. 22. 17:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Először az ujjaddal nyúlj fel a puncidba és tapasztald ki, mi hogy van a hüvelyedben. Majd ha már kitapasztaltad, akkor próbálkozhatsz tamponnal.
2011. jan. 22. 17:17
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi:D
2011. jan. 22. 17:19
 6/6 anonim ***** válasza:
simán felmegy, nyugi:D
2011. jan. 23. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!