Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Használtatok már TENA pelenkát?

Használtatok már TENA pelenkát?

Figyelt kérdés

Éjszaka többször megesik, hogy bevizelek. :( Voltam már orvosnál, ő a TENA betétet javasolta, de ez kevés volt. Még a pelenka lenne, az többet felszív, de elképzelni nem tudom milyen aludni benne.

Van már valakinek tapasztalata velük? Melyiket érdemes kérni, vagy milyenek vannak?

2011. jan. 15. 15:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Ne szégyelld, ha Tena pelenkát kell használnod, hiszen attól Te még ugyanolyan értékes ember vagy, mint bármelyik jó szándékú ember a világon! Semmivel sem kevésbé jó!!!
2011. jan. 15. 16:10
 2/14 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszönöm szépen a bíztatást.

Nehéz ügy ez. Nem az a nehéz, hogy bemész a mosdóba, leülsz a WC deszkára, és bepelenkázod magad, mert az még elmegy. De utána végigvonulni a lakáson csörgő-zörgő pelenkában, és befeküdni a párod mellé. Tiszta szégyen, hiába megértő, mégis ciki. De kell :-(

Esetleg neked is van tapasztalatod ezügyben? :) Köszönöm a kommented ment a zöldkéz.

2011. jan. 15. 18:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jók a Tena pelenkák,nekem is kellett használni egy darabig.Jó volt,aludtam is benne meglehet szokni ha kell;) én a tena slip super s-t használtam,beszívta a vizeletet jól és szagoksem voltak,könnyű feltenni.

(de a "Seni" márkájú pelenkák is jó minőségűek) remélem segítettem-

2011. jan. 15. 20:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki aki szült használt Tena betétet vagy valami hasonlót. Ha éjjel bevizelsz még nem kell egyből pelenkát hordanod, a dokid ajánljon valami megoldást nem pelenkát. Az inkontinencia 60-70 százalékban kikezelhető vagy enyhithető. Már bocsi de miért kell neked pelenkát hordani?

A Tena pelenka ami két tapadó csikos (olyan mint a gyerek pelus) csak ágyban fekvő, mozgáskorlátozott betegeknek van kitalálva, aktiv nők mást használnak több száz vagy ezer termék van ,csak a Tenátol emelnék ki egy párat

-Tena pants , olyan mint egy bugyi, légáteresztő és nem ZÖRÖG

-Tena Flex, aktiv nőknek, nagyon gyorsan cserélhető, diskrét

-Tena Confort betétek, sokkal nagyobbak mint a Tena Lady és a sok cseppes akár 1 liter folyadékot is felfog, éjjelre idealis. És még sorolhatnám.

2011. jan. 16. 22:47
 5/14 A kérdező kommentje:

Szia!

Sajnos kényszerből kellene a pelenka. Éjjel soha nem elég a betét... Intimtornát csinálok, de sok hatását eddig nem éreztem, de nem adom fel.

De addig sem jó ha minden éjjel átázok és heti háromszor kell ágyneműt mosnom. Ezért gondoltam még a palankára.

A típusok felsorolását köszönöm, most utánanéztem. Nem is gondoltam, hogy vannak ilyen bugyiféle pelenkák is. Én eddig csak a sima gyermekpelenka szerűre találtam rá. A Comfortot ismerem, az hol illeszkedik rendesen, hol nem... Pedig a saját hálós nadrágját használtam hozzá.

Te is hasonló cipőben jársz hogy iylen tájékozott vagy ezügyben? :(

2011. jan. 17. 10:32
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Ne tudom miféle orvosod van aki pelenkát ajánl, neki az a dolga hogy kikezeljen.Én 3 évig jártam rendszeresen orvosokhoz akik mindent megtettek hogy segitsenek, csak a második tomográfia eredménye után derült ki hogy engem nem lehet kezelni sem műteni.

43 éves vagyok és 2 gyerekem van.

Ha nem kezeltetni hanem pelenkázni akarod magad az a te választásod.

Én 3 évig intimtornáztam, sok inkontinens nőt ismerek és nagyon sok trükköt beszéltünk meg.

2011. jan. 17. 23:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Esetleg a napi folyadékszükséglet bevitel időbeli eloszlásának optimalizálásával nem lehet valamelyest javítani a helyzeten?
2011. jan. 20. 15:19
 8/14 anonim válasza:
100%
Szia! Ha még aktuális a kérdésed, akkor megpróbálok segíteni. Nekem nyolc éve, az érettségim előtt volt egy olyan gerincbetegségem, amiből néhány év alatt maradandó vizelet inkontinencia alakult ki. Elég sok mindenen túl vagyok már, ezért azt hiszem elég természetesen és gátlások nélkül tudok beszélni erről a témáról. Próbálj mindent elkövetni, hogy ne kelljen segédezközt használnod, de ha ez nem sikerül, akkor sincs tragédia. A családom nagyobb sokként élte meg, hogy pelenkát hordok, mint én. Azt gondolják még ma is, hogy emiatt korlátok között élő nő vagyok, és kinek fogok így kelleni. Azt kell tudni, hogy a kezelőorvosok egyike sem hordott semmilyen inkontinencia terméket és nem is ismerik igazán a köztük a különbségeket. Ők millilitereket számolgaatnak és azt fújják, amit a spártai egészségügy diktál. Ha nem így lenne, akkor csak a korlátoltságuknak lenne betudható, hogy - mint nálam is évekig -, a normális "egészséges" életvitel mellett teljesen használhatatlan óriási betéteket erőltették és írták fel. Nekem a nadrágpelenka vált be, azt hordom éjszakára és nappalra is. Nem aggódom, hogy elmozdul, lecsúszik, átázik, kifordul, mint a betétek. Bármilyen ruhát fel tudok rá venni, és a munkahelyemen könnyen tudom cserélni, nem kell akkora nekivetkőzés, mint a hálós nadrágos betétnek, és sokkal biztonságosabb. Az Attendsnek van olyan terméke - a Slip Active -, ami a nadrágpelenka és a betét keveréke, azt tényleg két mozdulat kicserélni. És ne gondold, hogy látszik, mert rólam egy barátom sem tudta, hogy mi az ábra, csak amikor - már ott tartottunk - elmondtam nekik. Mindegyikük normálisan fogadta és egyikükkel sem a pisiszag miatt szakítottunk. Azóta megismertem néhány hasonló nehezítéssel élőt és azt látom, hogy csakis az egyénen múlik, hogy mit képes kihozni ebből a helyzetből. Ráadásul többségük nem is nadrágpelenkát hord, hanem sokkal kisebb betétet. Remélem tudtam segíteni. J. ...és nem kell tisztasági betétre külön költeni. :)))
2011. aug. 5. 15:13
 9/14 anonim válasza:
100%

Szia nekem is voltak ilyen gondjaim

De nekem a legkedvencebem a Seni pelenka volt

KÉnyelmes,légátereesztő és sok folyadékot megtart

2012. jan. 24. 16:03
 10/14 anonim válasza:
100%
Igen van!Hólyagműtét után inkontinenciám lett.Folyamatosan járok kezelésre, de ennek ellenére pelenkát kell hordanom.Hát meg kell vallani első napokban elég furcsa aludni benne.Ráadásul a feleségem is panaszkodott hogy az ágyban forgolódáskor zörög.Eleinte nem tudtam mit tenni ellene mert a nagy nedvszívó kapacitású pelenkák fólia borítása zörgős.Most már tena flexet használok nem zörög és nem izzad bele az ember.
2012. ápr. 15. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!