Mit csinálnak ilyen Hpv műtétnél? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
P3as lett 2x az eredményem,és Hpv-m is van!És az orvos műtétet javasolt!Nagyon félek tőle sosem volt eddig műtétem,az altatástól is félek:(Rövid műtét lesz azt tudom,mert reggel megyek,este jövök!Azok válaszát várom akik már átestek ilyenen,h zajlik,fáj e ébredés után,műtét után 6 héttel kell visszamenni kontrollra?Ja és még 1 kérdés,miket kell vinni a kórházba?2011. jan. 8. 14:03
1/7 anonim válasza:
Szia!Nekem volt már ilyen műtétem,bár te szerencsésnek mondhatod magadat,engem nem altattak(azt mondta az akkori dokim,csak egy pici szunyogcsípést fogok érezni,nem kell ehez altatás,mert utána sokkal rosszabb).Hát elárulom neked,hogy az életben nem éreztem még olyan fájdalmat,én végig üvöltöttem,8 injekciot kaptam a nemiszervemre,egyet még a csiklómba is,azt hittem komolyan ott pusztulok el a fájdalomtól.Szóval örülj,hogy te végigalszod:-).Egyébként annyi injekciót kapsz,ahány szemölcsöd van,utána kivágják gyökerestül és összevarrják.Sajnos 5év után mondható ki hogy tünetmentes vagy,addig visszanőhet.A gyógyulás,nem akarlak megijeszteni tényleg,de pokoli fájdalmaid lesznek,amint kimegy a zsibbadás(nekem igy volt)...hatalmasra megduzzattak a szeméremajkaim,de gondold el 8 helyen voltam összevarrva.Bugyit nem szabad hordani(nekem 1 hónapig volt tilós),irritálja a varrott sebet,és amúgyis sűrűn kell majd betadinozni,víz nem érheti,csak vattapamacsot használj,azzal törölgesd majd.A korházban reggel 10re mentem délután 1-kor hazaengedtek.Vigyél magaddal bugyit(DE NE TANGÁT!!!),és egy betétet.Ha bármi kérdésed van,kérdezz.A fájdalom egyébként tényleg attól függ,mekkorák,minél nagyobb annál nehezebben gyógyul,és mennyi van.Nem mindegy,hogy 2 vágás van a nunin,vagy 8.
2/7 anonim válasza:
Ja igen,a kontrollra azért kell olyan soká vissza menni,mert addig még újra lehetnek újak.Sajnos nekem újra jöttek akkor,újra műtét volt,de csak kettő nőtt vissza,és az a műtét nem is fájt.Akkor mondta a doki,hogy ha még nagyon picik,akkor nem fájdalmas az eltávolítás.Most már 2 éve nincs.
3/7 anonim válasza:
Szia!Nekem ugyan nem volt műtétem,de p3 igen.Én is nagyon megijedtem!!!Amikor először p3 volt,nem csináltak semmit,3 hónap múlva megismételték a rákszűrést +végeztek hpv tipizálást (szerencsére kiderült,hogy nincs hpv-m).Azt mondták,hogy ha megint p3 az eredmény akkor a méhszájból eltávolitanak egy kis darabot.Ne aggódj,a p3 nem rák.A dokim nekem azt mondta,a p3 azt jelenti,hogy a citológus nem tudja konkrétan meghaározni,hogy mit lát.Zavaros sejtek,amit okozhat gyulladás vagy rosszindulatú elfajulás is.A műtéttől ne félj!:)Nekem is volt már (más jellegű)nőgyógyászati műtétem.Altatva leszel,semmit nem fogsz érezni.Délelőtt meglesz a műtét,este már a saját ágyadban alszol.Betétet vigyél magaddal.Szerintem enyhe alhasi görcseid lesznek,de kibirható.Majd ird meg mi volt.Jobbulást,szoritok!:))
4/7 anonim válasza:
Ja igen,a kórházba vigyél magaddal hálóinget,köntöst ,papucsot,tisztálkodószert.A műtétet megelőző nap éjfél után már ne egyél ne igyál semmit.Ha nagyon szomjas vagy,a szádat öblitsd ki vizzel.(az altatás miatt)Igen,fogja mondani a doki,hogy a műtét után 6 hét múlva kontroll.
5/7 anonim válasza:
Nem mindegy, milyen műtéted lesz, ha szemölcseid vannak, akkor azokat szedik le, ha nincsenek (gyanítom, hogy így van, mert nem írtad, hogy lennének), akkor a méhszájból metszenek ki kúp alakban, ezt hívják conisationak. Ez lehet lézeres, vagy késes.
6/7 A kérdező kommentje:
Jaj nagyon köszönöm nektek a válaszokat,aranyosak vagytok!
Első válaszolónak:nekem nincs 1 szemölcsöm sem,úgyhogy szerintem belülről szednek le szöveteket!
Nagyon magam alatt vagyok,remélem minden rendben lesz!Majd írok ide ha megvolt a műtét,de csak február elején lesz,szóval még odébb lesz,jővő héten megyek laborba meg az altatóorvoshoz!
2011. jan. 8. 17:53
7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Nem tudom el olvassátok e?De túl vagyok a műtéten,hála isten minden rendben zajlott,kb. fél órás volt az egész,meg nem is fájt:)Most pihengetek mert nem lehet emelnem!
2011. febr. 16. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!