Cisztám van majdnem 4 éve, nem csinálnak vele semmit az orvosok. Mit tegyek? (Hosszú, kérlek olvassátok végig. )
2008. márciusában elmentem nőgyógyászhoz, mert sokszor fájt-szúrt a hasam. Megállapította, hogy 1 db 29 mm-es és 3 db 10 mm-es ciszta van a petefészkemen. Egy hónap múlva a kontrollvizsgálaton csak egy volt, a 29 mm-es, de az is kisebb lett, 22 mm-es.
Ha nem menstruálok nincs különösebb panaszom, igaz, néha érzem, hogy van ott valami, de nem vészes. Viszont ha éppen meg van, az maga a pokol, be van dagadva a hasam bal oldala, alig bírok mozdulni, sokszor a leülés is fáj.
Rengetegszer voltam orvosnál, mindig az volt a kifogás, hogy kicsi a ciszta, ezért nem nyúlnak hozzá, mert nem okoz panaszokat. Hiába mondtam, hogy de okoz, mert ha menstruálok, akkor fáj, azt mondták, hogy az nem ugyanaz. Teljesen feleslegesen magyaráztam,hogy 22 évesen meg tudom különböztetni a menstruációs görcsöt ettől a fájdalomtól...
A nőgyógyászom hiába adott kórházba beutalót, az ottani orvos azt mondta, hogy ez nem PCO, nem nyúl hozzá, majd ha rosszabb lesz.
2 hónap múlva ismét kaptam egy beutalót,egy másik dokihoz kerültem, ő eltűnt mint szürke szamár a ködben...
Idén tavasszal a nőgyógyászom ismét megnézett, már mind a két petefészkemen van ciszta, a bal oldalin 39x40 mm-es.
Az ambulanciára kaptam beutalót, megvizsgáltak, és közölték, hogy mivel a kritikus 41 mm-es méret alatt van, nem kezdenek vele semmit, majd ha panaszaim vannak.
Mit csináljak, hova forduljak? Elegem van abból, hogy minden hónapban szenvedek.
Fogamzásgátlót szedek, hogy egyáltalán legyen ciklusom, de még így is össze-vissza jön meg.
Ez nem gond talán???
Kérlek segítsetek. Köszönöm.
Ez durva! Nővéremnek egyszer volt egy kb 5 cm fölöttije, arra megoperálták. Pár évre rá lett neki egy akkora, mint a tiéd és a diagnózis után pár napra be kellett mennie, h leszívják neki egy tű segítségével (egy napos műtét). Persze neki előző este kifakadt.
Egyébként meg, neki egyiknél sem görcsölt a mensi. Úgy tudom, h mensinél az endometriózis görcsölhet. Nagyon érdemes másik kórházba menni másik orvoshoz, mert ez sztem sem normális.
Nőgyógyászt már váltottam. Ő utalt be a kórházba, mindig máshoz kerültem, és mindegyik azt mondta, hogy nem nyúl hozzá. Az ambulancián is azt mondták, hogy amíg nem okoz panaszt, addig nem csinálnak semmit. :S:(
Hiába mondom, hogy minden alkalommal, amikor menstruálok, megőrülök a fájdalomtól, szerintük az csak egy kis görcs...
Igen, rendszeresen szedem, Gestomixet.
A nőgyógyászom 2 éve PCO gyanúval küldött tovább, a kórházba közölték, hogy ez nem PCO, csak eltúlozza az orvosom...
A tíz milisek nagyon picik, azokkal nem tesznek semmit
A nagyobb meg talán kisebbedni fog -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!