2010 október 18-án volt egy szívkatéterezésem a pécsi szívklinikán, ahol aztmondták utána, hogy nincs a szivemnek baja, mégis irtak fel gyógyszert, mert sok volt a pulzusom. Nebiletet, és Frontint szedek. Valaki segítene mi lehet a baj?
Ha pánikbeteg vagy, akkor ez az oka a tüneteidnek. Az én férjem ugyanígy volt, őt is megkatéterezték, mert a tünetei alapján az orvos már azt hitte, hogy kihordott egy infarktust lábon. A katéterezéskor azonban azt látták, hogy a szíve teljesen egészséges, hála az égnek. Mivel ekkor már tudtuk, hogy pánikbeteg, és kezelés alatt is állt, az idegorvos megmagyarázta, hogy a pánikbetegség is okoz ilyen tüneteket (de később én is olvastam több helyen is). Úgyhogy próbálj megnyugodni, mert az a legfontosabb.
Nem tudom, milyen gyógyszert kapsz a pánikbetegségedre, de nekünk a Paroxat nagyon jól bevált, és amióta szedi, a szivproblémák sem jöttek elő. Egyébként van egy nagyon jó házi módszer is a pánikroham enyhítésére, mégpedig az, hogy fogsz egy papírzacskót, és úgy teszed a szád elé, hogy az orrod is benne legyen, és így lélegzel lassan néhány percig, amíg nem érzed, hogy már jobb. Ugyanis a pánikrohamok egyik oka állítólag a felületes légzés miatt kialakuló szén-dioxid hiány, ami rendeződik, ha kénytelen vagy a zacskóból még egyszer szinte ugyanazt a levegőt beszívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!