Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek ha Anya nem világos...

Mit tegyek ha Anya nem világosít fel a menstruációról? Ha megjönne hogy menjek oda hozzá?

Figyelt kérdés
Mit tegyek??
2009. jan. 28. 18:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát, ez kicsit nehéz. Szerintem még mielőtt megjönne, menj oda és például kérdezd meg, hogy "Anya neked mikor jött meg az első menstruációd?" vagy kérd meg, hogy vegyen neked betétet, mert félsz, hogy ha megjön, akkor nem lesz nálad. Vagy említsd meg, hogy egy barátnődnek megjött a mensese.

Szerintem ezekre biztos reagálni fog.

Ha nem, akkor szólj és megbeszéljük levélben. Egyébként is szívesen válaszolok Neked bármire.

Ne félj! EZ természetes!

2009. jan. 28. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

nekem elég cikis volt az első.leírom,hogy tanulj belőle.nekem sem mondta el anyu,hogy miért van stb. én meg nem kérdeztem,mert az gondoltam,hogy már tudom(iskolába volt szó róla).Aztán éppen nyaralni mentünk,és első reggel megjött(SEMMI NEM LETT OLYAN,CSAK VÉRESET PISILTEM),sejtettem,hogy az.De megijedtem és csak szóltam anyunak,és ő mondta,hogy hát ez bizony a menstruáció.És akkor mondta el ezeket a dolgokat.

Mindenesetre azt gondolok,ha nem akarsz így járni mint én,menj oda anyukádhoz és kérd meg,hogy beszéljétek meg,mert félsz,hogy olyan helyen jön majd meg ahol egyedül leszel(iskola,város stb.),kérd meg,hogy vegyetek betétet és tegyél a táskádba,biztos ami biztos legyen nálad.Pl:nálam is mindig van egy betét,hogyha megjönne hamarabb mint számítok rá,akkor se érjen váratlanul:)

remélem tudtam segíteni,ha van még valami kérdésed,nyugodtan írj nekem is,amiben tudok,szivesen segítek:)

ja és még most jutott eszembe,van egy oldal ahol ilyenekről van szó: [link]

/14éves lány/

2009. jan. 29. 09:02
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi.:)
2009. jan. 29. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Én kb. ezt mondtam, mikor megjött: "Képzeld anyu, ma reggel óta nem éreztem valami jól magam, lefeküdtem egy kicsit, aztán később észrevettem, hogy megjött."

Anyukám meglepődött, és örült is, hogy "nagylány" lettem.

Mondjuk nálunk az iskolában volt felvilágosítás, kaptunk egészségügyi csomagot is, úgyhogy nem volt nagy meglepetés, és betétem is volt készenlétben.

2010. ápr. 3. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell nagy hoppláré neki. egyszerűen odamész és kérdezel tőle. De akár a védőnőhöz is fordulhatsz.
2010. ápr. 4. 19:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Pakolj össze egy csomagocskát magadnak, egy bugyival, védekező eszközökkel ( :) betét) és egy könnyű, vékony nadrággal, hogy elférjen. Ez azért jó, mert ha véletlen megjön, és át kell öltöznöd, van mibe.

Nyugodtan dézsmáld meg erre a célra anyu készletét, illetve egy-két darabot meg is próbálhatsz rögzíteni a bugyidon, hogy lásd, hogyan, hová helyezkedik a betét.

Nem kell idegeskedned amiatt, hogyha oda kell menni hozzá ez ügyben.

2010. júl. 16. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!