Pharmatex készítmények vagy óvszer? Lenne egy
kérdésem!
Figyelt kérdés
Szeretném, ha valamit elmagyaráznátok nekem. Olvasgattam fogamzásgátlási módszerekről, különösen a Pearl-indexeket tanulmányoztam. A pharmatex készítményeké 0,74, míg az óvszeré 3-4 (vagy több). Mégis mindenki szidja a pharmatexet, mert az óvszer hatékonyabb. Pedig a számok az ellentettjét mutatják. Most akkor hogy is van ez?
Nem tudom miért annyi az indexe. Gondolom a nők, akik ettől lettek terhesek nem rohannak bejelenteni a gyártónak, hogy hasztalan volt a kúpjuk. Meg azért a terméket is el kell adni. :D
2011. jan. 2. 13:04
12/22 A kérdező kommentje:
Annyira igazságtalannak tartom :( Lenne még egy kérdésem. Ha elkezdek fogamzásgátlót szedni, akkor melléje első hónapban kiegészítő védekezésnek jó lehet a tabletta, vagy inkább akkor is óvszer?
2011. jan. 2. 13:08
13/22 anonim válasza:
"Ha elkezdek fogamzásgátlót szedni, akkor melléje első hónapban kiegészítő védekezésnek jó lehet a tabletta"
Fogamzásgátló=tabletta
Elvileg az első naptól fogva hat a tabletta ez rá van írva a dobozra, persze lehet ettől eltérő.
Hát szerintem 1 hónapig nyugodtan szedheted és csak utána legyen gumi nélkül.
2011. jan. 2. 13:10
14/22 anonim válasza:
Szerintem a biztonság érdekében, első hónapban használjatok gumit..
Ez így 100% :)
2011. jan. 2. 13:11
15/22 anonim válasza:
használj gumit az első hónapban úgy a tuti
2011. jan. 2. 13:13
16/22 A kérdező kommentje:
Nem jól fogalmaztam, kiegészítő védekezésként a hüvelytabletta megfelelő? Csak a hüvely lemaradt, elnézést. A másik válaszolónak pedig köszönöm, akkor valószínűleg maradunk kiegészítésként az óvszernél. Amúgy meg az butaság, hogy első szemtől véd, ha a menstruáció első napján veszik be. Nem egy esetről hallotam, aki így lett terhes...
2011. jan. 2. 13:15
17/22 anonim válasza:
Nem jó. Amíg nem véd a tabletta, akkor ugyanolyan szar a spermicid, mintha nem szednél tabit. Óvszerrel bírjátok ki azt az egy hónapot.
2011. jan. 2. 15:06
18/22 anonim válasza:
"Amúgy meg az butaság, hogy első szemtől véd, ha a menstruáció első napján veszik be."
Márpedig sok tabletta dobozára ez van írva. Azért a gyártók sem kamuzhatnak ilyet szerintem.
2011. jan. 2. 15:14
19/22 anonim válasza:
az enyémre is ezvan ráírva h első szemtől véd, de a nőgyógyász mondta h ő személy szerint azt javasolja h 2 hete várjak
2011. jan. 2. 15:37
20/22 A kérdező kommentje:
Pontosan, én is úgy tudom, hogy azt a 2-4 hetet ki kell azért várni, hiába van ráírva... Ez van... A pharmatexre is rá van írva, hogy 100-ból 0,74 nő esik teherbe, és az sem igaz... Nem hiszek én már senkinek :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!