Pharmatex készítmények vagy óvszer? Lenne egy kérdésem!
Szeretném, ha valamit elmagyaráznátok nekem. Olvasgattam fogamzásgátlási módszerekről, különösen a Pearl-indexeket tanulmányoztam. A pharmatex készítményeké 0,74, míg az óvszeré 3-4 (vagy több). Mégis mindenki szidja a pharmatexet, mert az óvszer hatékonyabb. Pedig a számok az ellentettjét mutatják. Most akkor hogy is van ez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az óvszer mellett teherbeesők azok, akik bénán használják. Akiknél pl kiszakad, innen a Pearl-indexes szám is.
Az óvszer biztonságos - mégis hogy lennél terhes, ha 1 csepp ondó sem kerül beléd?:)
Szia!
Egy időben engem is érdekelt, de a hüvelykúpok egy nagy hátránya hogy tényleg meg kell várni a hatóidőt, mert különben nem biztonságos.
No meg a kiskatonák elég fürgék, szaporák, erősek, ha már 100 átmegy a védelmi vonalon meg tud termékenyíteni egy petesejtet...
A pharmatexet én úgy használnám, ha olyan partner van mellé, aki 1. türelmes 2. tud a használatáról, és "elfogadja" , mert lehet nem 100%os. Így alkalmi kapcsira még véletlenül se hazsnálnám!!!
Az óvszereknél ez a szám azért ilyen,mert mitn ahogy az utolsó is irta kiszakadhat ha nem megfelelően haszmálják. Én mindenképp erre voksolok,8 éve használom és egyetlen egyszer sem szakadt ki.
A pharmatexről eddig nem sok jót hallottam. Büdös,sokakat irritál is,várni kell stb .És még igy sem egy életbiztositás.
Nem tudom te milyen pearl indexet néztél, de én mindenhol 5-20 értéket látok a spermicideknél.
A másik pedig:
Gumival akkor lehet teherbe esni, ha:
- kiszakad
- nem aktus előtt, hanem közben húzzátok fel ("jjajjj csak pár percig csináljuk gumi nélkül"...)
- kívülről összekenitek spermával
Ha figyeltek arra, hogy ezek ne történjenek meg, akkor nem leszel terhes. Ha kiszakad, azt meg látod. Elmész esemény utániért és kész.
Azt viszont nem látod, ha a spermicid nem hat.
Amúgy szerintem amire te gondolsz, az a spermicid PESSZÁRIUMMAL. Azzal már tényleg elég biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!